Stilleven met rood trommeltje - Fotografie: Art Revisited, Tolbert NL

Henk Helmantel in museum Havezate Mensinge

Van vrijdag 5 april t/m zondag 15 september exposeert wereldberoemde kunstschilder Henk Helmantel in Museum Havezate Mensinge. Met een voorliefde voor geschiedenis en oude gebruiksvoorwerpen passen Helmantels werken goed bij de authentieke inventaris van Mensinge. De inspirerende tentoonstelling nodigt de bezoeker uit om even ‘stil te staan’ bij zijn kunst én het verleden.

Liefde voor het verleden

Schilder Henk Helmantel (1945) is vooraanstaand op het gebied van fijnschilderkunst en wordt gezien als een van de belangrijkste figuren binnen de stroming van het Hedendaags Realisme. Zijn liefde voor oude schilderkunst en techniek was al ontwikkeld op vroege leeftijd en is altijd gebleven. Rembrandt, de Franse Impressionisten en de Haagse School hebben hem geïnspireerd om de kunstacademie Minerva in Groningen te volgen. Sindsdien schildert hij al decennialang lang onvermoeibaar.

Groots, maar dichtbij

Helmantel woont en exposeert in Westeremden (Groningen). Hij mag graag stillevens schilderen, welke al tentoongesteld zijn over de hele wereld. Zo heeft hij geëxposeerd in onder meer de Verenigde Staten, Tsjechië, Maleisië en Taiwan. Naast schilderen interesseert Helmantel zich voor kunst, geschiedenis en het verzamelen van oude gebruiksvoorwerpen. Museum Havezate Mensinge is dankzij haar oorspronkelijke interieur en rijke verleden daarom een prachtig decor voor zijn schilderijen. Na succesvolle tentoonstellingen ver weg, komt Henk Helmantel nu dichtbij. Laat u door zijn werken inspireren! De tentoonstelling Henk Helmantel is te bezichtigen van vrijdag 5 april t/m zondag 15 september.

Datum: 

5 apr - 15 sep '19

Organisator: 

Tentoonstelling Henk Helmantel @ Museum Havezate Mensinge

Plaats: 

Roden

Neem nu een abonnement en krijg schitterende cadeau's!

En mis nooit meer de mooiste historische verhalen!