Symposium De toekomst van Holocausteducatie, 75 jaar na de bevrijding

Symposium De toekomst van Holocausteducatie, 75 jaar na de bevrijding

75 jaar na de bevrijding is Holocausteducatie nog steeds een heikel onderwerp. Waar de oorlog voor voorgaande generaties nog relatief vers in het (familie)geheugen lag, staat het voor komende generaties steeds verder weg. Bovendien zijn er steeds minder ooggetuigen van de Holocaust in leven. Veel docenten leggen in hun lessen over de Holocaust de koppeling naar actuele vraagstukken, bijvoorbeeld omtrent discriminatie. Maar gaat dat niet ten koste van een goed begrip van de historische complexiteit? Wat is de rol van de Holocaust in Burgerschapsonderwijs, dat steeds meer besproken wordt?

Speciaal voor docenten, beleidsmakers en andere geïnteresseerden worden deze en andere vragen uitgebreid behandeld op het symposium:

Jan Terlouw
‘Oorlogswinter’ anno 2019: levende herinnering of verre geschiedenis?

Dienke Hondius
Geen warm welkom: Joodse onderduikers na de bevrijding

Marc van Berkel & Julia Sarbo
Holocaustonderwijs als burgerschapsvorming: kansen en risico’s

Aanmelden kan tot 10 november. Meer informatie over de kosten en aanmeldingen is hier te vinden. 

Datum: 

20 nov '19

Organisator: 

CIDI

Plaats: 

Utrecht

En mis nooit meer de mooiste historische verhalen!

Museum Bronbeek organiseert van 20 t/m 27 oktober 2019 in de ‘Week van de Koloniale Geschiedenis’ lezingen, films, muziek, dans, theater, talkshow en exposities rond het thema ‘Zij/hij’. Deze ‘Week’ is deel van de landelijke Maand van de Geschiedenis. Het gedetailleerde programma is vanaf 1 oktober als PDF te downloaden.