Home » Taxonomy » Term » Heiligen en profeten

Heiligen en profeten

Martelaar Hoessein vecht de slag bij Karbala tegen Mu'awiya
Reportage - 11 feb 2020

Voor de Sjiieten is de dood van Hoessein één van de belangrijkste gebeurtenissen uit de Islamitische geschiedenis.

Een berouwvolle Maria Magdalena
Reportage - 29 okt 2019

Van het Nieuwe Testament tot Jesus Christ Superstar en De Da Vinci Code. Het beeld van Maria Magdalena is door de eeuwen heen meermaals aangepast, aangetast en aangedikt. Hoe heeft haar reputatie al deze veranderingen ondergaan, wie was zij daadwerkelijk en kunnen wij überhaupt wel stellen dat wij de echte Maria Magdalena kennen?

IJsheiligen
Nieuws - 21 apr 2017

In april is het niet meer zo gebruikelijk dat er nachtvorst optreedt. Toch ligt de datum van de laatste kans op vorst pas in mei, met de IJsheiligen.

Glas-in-lood afbeelding van St. Patrick in een Katholieke kerk in Junction City, Ohio
Nieuws - 17 mrt 2017

Patricius, ook wel bekend als St. Patrick, is de naamgever van St. Patrick's Day. Hij bracht het christendom naar Ierland en werd heilig verklaard.

Sint Silvester
Nieuws - 27 dec 2016

Met oud en nieuw wordt in het Christendom Sint Sylvester geëerd. Wie was Sint Silvester en waarom wordt hij met oud en nieuw vereerd?

Allerheiligen
Nieuws - 1 nov 2016

Op 1 november wordt Allerheiligen gevierd. Het is een feest voor katholieken en anglicanen en draait om de nagedachtenis aan heiligen en martelaren.

Sint Hubtertus
Nieuws - 17 aug 2016

Hoewel de legende van Sint-Hubertus tegenwoordig vooral bekend is van het logo van de flessen Jägermeister kent deze heilige een rijke geschiedenis.

De dood van Mohammed
Nieuws - 8 jun 2016

De dood van de profeet leidde tot onduidelijkheid over wie zijn rechtmatige opvolger moest zijn.

Nieuws - 6 jun 2016

Het vereren van overblijfselen van heiligen kent een lange geschiedenis binnen de rooms-katholieke kerk. Relikwieën zijn vaak overblijfselen van heiligen.

Nieuws - 29 jan 2016

Welke gekke geloven zijn er nog meer in de geschiedenis? Van de Pastafari tot aanbidders van Prins Phillip.

Canisius
Nieuws - 21 dec 2015

Petrus Canisius was een Nederlandse heilige, theoloog en kerkleraar. Van hem is het beroemde werk Catechismus, dat 400 jaar lang een soort handleiding was.

Sint Maarten
Nieuws - 11 nov 2015

Op 11 november wordt er op verschillende plekken in het land Sint-Maarten gevierd. Wat is de geschiedenis van deze heugelijke feestdag?

Pagina's

Abonneren op Heiligen en profeten