Ontdek Archeologie Magazine

Ga mee op ontdekkingstocht naar archeologische vindplaatsen in binnen- en buitenland en lees boeiende, prachtig geïllustreerde verhalen over opkomst, bloei en ondergang van eeuwenoude beschavingen. 

Benieuwd naar het komende nummer?

Waarom Archeologie Magazine?

✅ Fascinerende verhalen, rijk geïllustreerd.
✅ Nieuwe opgravingen & verrassende vondsten. 
✅ Ontdek de prehistorie, de Oudheid, de Middeleeuwen, de Renaissance én de  recente geschiedenis.
✅ In nauwe samenwerking met archeologische faculteiten en musea.
✅ Met speciale aandacht voor archeologie in Nederland en Vlaanderen.

*** Archeologie Magazine en IsGeschiedenis zijn uitgaven van Virtùmedia ***


Benieuwd naar het komende nummer van Archeologie Magazine?

Abonnees krijgen Archeologie Magazine 1 2021 omstreeks 5 maart in de brievenbus. Dit kun je ervan verwachten:

SPECIAL BERGEN OP ZOOM

Op de grens van Noord-Brabant en Zeeland ligt Bergen op Zoom, één van de oudste steden van Nederland.Bergen op Zoom is een boerendorp wanneer het omstreeks 1250 stadsrechten krijgt van de heer van Breda. Strategisch gelegen aan de Schelde, nabij Antwerpen en op de grenzen van de graafschappen Zeeland, Vlaanderen en het hertogdom Brabant, wordt de stad rijk van de turfhandel en de laken- en aardewerknijverheid. Maar in de 16e eeuw, als de Oosterschelde verzandt, droogt de handel op en verandert Bergen op Zoom in een Bergen op Zoom garnizoensstad. Archeologen onderzoeken al decennia de sporen die de mensen in al deze perioden hebben achtergelaten.  

VERDWENEN BESCHAVING OP CORSICA 

We kennen Corsica van de hagelwitte stranden en de middeleeuwse stadjes (en natuurlijk van Asterix & Obelix op Corsica), maar het eiland heeft ook op archeologisch terrein veel te bieden. De buitengewoon rijke geschiedenis gaat terug tot de prehistorie. Verspreid over het eiland liggen ongeveer duizend menhirs, dolmen en cirkelvormige bouwwerken, die tot het belangrijkste historisch erfgoed van het eiland behoren. De redactie bezocht de plekken die het beste beeld geven van deze verdwenen beschaving, die steeds meer van haar geheimen prijsgeeft.

Abonnees ontvangen dit nummer omstreek 5 maart.

Dit nummer niet missen, maar nog geen abonnee? Meld je aan vóór vrijdag 19 februari 16:00 u.!

JA GRAAG

BRONBEEK: ‘HET LAATSTE STUKJE NEDERLANDS-INDIË’

Huis Bronbeek, een buitenplaats aan de Veluwezoom, werd in 1854 gekocht door koning Willem III. Vijf jaar later schonk de koning het huis aan de Nederlandse staat, op voorwaarde dat er een tehuis zou komen voor invaliden van het Oost-Indische Leger. In 1863 namen de eerste bewoners hun intrek in wat nu het ‘Koninklijk Tehuis voor Oud-Militairen en Museum Bronbeek’ heet. Dit ‘laatste stukje Nederlands-Indië’ is niet als museum gebouwd, maar wel altijd als zodanig gebruikt. Van oudsher waren er kanonnen en andere trofeeën opgesteld in de gangen. Nog steeds wonen er oud-militairen op het landgoed; nu komen de eerste veteranen van de vredesmissies binnen.

SACRO MONTE DI VARESE

In het prachtige merengebied van Noord-Italië verrijzen negen heilige bergen die sinds 2003 op de Unesco-werelderfgoedlijst staan. Het zijn bedevaartcomplexen die in de zestiende en zeventiende eeuw werden gecreëerd als een goedkoper en veiliger alternatief voor de pelgrimsroute naar het Heilige Land. De heilige bergen moesten daarnaast een soort verdedigingslinie vormen tegen de Reformatie. Wij verkenden een van de indrukwekkendste heilige bergen, de Sacro Monte di Varese in Lombardije, waar geschiedenis, archeologie, architectuur, beeldende kunst, natuurbeleving en een vleugje mystiek samenkomen.

Abonnees ontvangen dit nummer omstreek 5 maart.

Dit nummer niet missen, maar nog geen abonnee? Meld je aan vóór vrijdag 19 februari 16:00 u.!

Ja graag


Word nu abonnee en krijg:

  • 1 jaar Archeologie Magazine (6 nrs) voor slechts € 19,95 (i.p.v. € 44,99)

Cadeau geven

Op zoek naar een leuk cadeau? Geef een (proef)abonnement op Archeologie Magazine cadeau! (Bij een cadeaujaarabonnement wordt het welkomstgeschenk verstuurd naar degene die het abonnement cadeau geeft.)

Mijn gegevens
Gegevens ontvanger
Betaalwijze

Door deze bestelling te plaatsen verklaar je je akkoord met de voorwaarden.

Wij vinden privacy belangrijk. We gaan dan ook zorgvuldig met persoonsgegevens om. Lees er alles over in ons privacy-statement.

LET OP: voor verzending buiten Nederland en België gelden afwijkende tarieven. Bij verzending binnen de EU (buiten Nederland en België) betaalt u een verzendtoeslag van € 14,70 voor 8 nummers. Buiten Europa is de toeslag € 21,75 voor 8 nummers.