Winnen

veel klein en curieus anthoni van leeuwenhoek
Meedoen kan tot 15 juni 2023

2023 is het Antoni van Leeuwenhoekjaar. Een jaar om even stilte staan bij de bijzondere ontdekkingen die Antoni van Leeuwenhoek deed. Geertje Dekkers schreef het boek ‘Veel, klein en curieus. De wereld van Antoni van Leeuwenhoek (1632 - 1723)’.

win boek vermeer
Meedoen kan tot 17 mei 2023

Bij de tentoonstelling Het Delft van Vermeer verschijnt een rijk geïllustreerd publieksboek in samenwerking met Waanders Uitgevers. 128 pagina’s, in het Nederlands en Engels, 128 pagina’s, met bijdragen van o.a. conservator David de Haan, Vermeer-specialist Arthur K. Wheelock Jr., Delft-specialisten Bas van der Wulp (archivaris), Steven Jongma (archeoloog) en bouwkundig historicus (Wim Weve) en Babs van Eijk.

the natural history of destruction
Meedoen kan tot 2 mei 2023

Het grootste slachtoffer van oorlog, is vaak de burger. Soms gevangen tussen de strijdende partijen, maar soms ook als doelwit. De film The Natural History of Destruction gaat in op dat laatste. Want is het moreel juist om ook burgers in oorlog in te zetten? IsGeschiedenis mag kaarten weggeven voor deze film.

Internationale vrouwendag winactie
Deze actie loopt van 8 tot 13 maart 2023.

Het is internationale vrouwendag en vandaag staat Jeanne d’Arc in de schijnwerpers.

film godland gratis bioscoopkaarten
Meedoen kan tot en met 13 februari 2023

De film Godland van regisseur Hlynur Pálmason, gaat over een Deense priester die eind negentiende eeuw op reis wordt gestuurd om een kerk te bouwen op het woeste IJsland. Daar stuit hij op een onbekende wereld die hem voor vele uitdagingen stelt. IsGeschiedenis mag kaarten weggeven voor deze film.

amalia van solms museum prinsenhof delft
Meedoen kan tot 30 november 2022

In Amalia. Ambitie met Allure treedt Amalia van Solms (1602-1675) uit de schaduw van haar man en plaatst Museum Prinsenhof Delft haar voor het eerst in de schijnwerpers.

het verhaal van rusland Orlando Figes
Deze actie loopt tot 5 september 2022

Wat is Rusland? Wie zijn de Russen? IsGeschiedenis mag drie exemplaren van het Verhaal van Rusland weggeven, waarin historicus Orlando Figes antwoord geeft op die vragen.

opera maduro
Deze actie is voorbij.

Van 1 t/m 7 september staat in het nieuwe Haagse theater Amare de meeslepende muziektheaterproductie Maduro over verzetsheld George Maduro. IsGeschiedenis mag kaarten verloten voor deze voorstelling

winactie festival oude muziek
Deze winactie is verlopen

Op 30 augustus speelt de Nederlandse Bachvereniging een bijzonder repetoire tijdens het Festival Oude Muziek. IsGeschiedenis mag kaarten weggeven voor dit optreden.

the real charlie chaplin
Meedoen kan tot 7 juli 2022

Decennialang was hij de beroemdste man op aarde, voor wie enorme mensenmassa’s op de been kwamen. Bij velen vooral bekend als de komiek die de iconische zwerver The Tramp op het witte doek tot leven bracht en daarmee voor altijd vereenzelvigd werd. Hij wordt geroemd als groot filmmaker van legendarische films als The Kid, Modern Times en The Great Dictator die nog altijd veel zeggingskracht hebben. Maar wie was de mens achter de geniale alleskunner Charlie Chaplin (1889-1977)?

Pagina's