Winnen

Win een notitieboekje van Signedonline
Deze winactie loopt tot 14 april 2019

Al in de middeleeuwen werden oude documenten hergebruikt, bijvoorbeeld om een omslag van een boek van te maken. En dat gebeurt nog steeds!

Win Cruijff! De gouden jaren
Deze actie loopt tot 28 februari

Op 6 december 1981 speelt Johan Cruijff met Ajax tegen Haarlem, maakt een onvergetelijke goal en wordt landskampioen met Ajax. Het seizoen daarna opnieuw. Ajax dankt hem af en hij haalt zijn gram met Feyenoord, wordt weer landskampioen en wint de beker; nog nooit vertoond in binnen- en buitenland.

Win een vakantie aan de Pennine Way
Doe mee

Klaar om zelf de Great Hiking Trails van Engeland te ontdekken? Doe dan mee met deze winactie en wie weet wandel jij door Engeland

win zoeklicht op het gazon van Auke Hulst
Deze actie is verlopen

Dit jaar is het vijftig jaar geleden dat de Amerikaanse president Nixon werd geïnaugureerd. Zijn regeerperiode ging echter niet over rozen. Als Nixon niet zelf was afgetreden, zou hij door impeachment uit zijn ambt zijn gezet. Daarmee werd Nixon een van de meest controversiële figuren uit de twintigste eeuw, al wordt zijn reputatie als slechtste Amerikaanse president inmiddels naar de kroon gestoken door Trump.

Geschiedenis Magazine geeft nu tien proefabonnementen weg!
Meedoen kan tot 31 december!

Geschiedenis Magazine brengt de mooiste verhalen uit de wereldgeschiedenis. Boordevol boeiende verhalen over Prehistorie, Oudheid, Middeleeuwen, Gouden Eeuw, Eerste & Tweede Wereldoorlog en de Moderne Tijd. In ieder nummer lees je talloze meeslepende en rijk geïllustreerde verhalen. Benieuwd?

Geschiedenis Magazine geeft nu tien proefabonnementen weg!

'De identiteitscrisis van Zwarte Piet'
Meedoen kan tot 29 november!

Zwarte Piet houdt de gemoederen al jaren bezig. Maar de discussie wordt vooral gevoerd op basis van gevoel, en veel minder op basis van feiten. 

Win het boek "Goden van Egypte van A tot Seth"
Deze actie loopt tot 13 december

Er waren heel veel goden in het oude Egypte. Maarten Raven en Ben van den Bercken, Goden van Egypte van A tot Seth. Een handig overzicht voor wie wil weten wie de Egyptische goden waren, en wat zij precies deden. Welke god ging over de maan en de sterren? En welke god schiep eigenlijk de wereld?

Doe mee!

waanwijze lasterbende
Meedoen kan tot en met 8 november

Het nieuwe boek Waanwijze lasterbende draait om ruzies tussen zeventiende-eeuwse denkers. Ruzies over bijvoorbeeld wichelroedes, minuscule ‛dierkens’, en planeten, die laten zien wat geleerden bezighield, en hoe ze al kijvend samen de wetenschap vormgaven.

Win kaartjes voor Ik Maria van Gelre
Dez actie is verlopen

Samen met Museum het Valkhof mogen we toegangskaarten voor de tentoonstelling 'Ik, Maria van Gelre' weggeven. Wil jij samen met iemand naar deze bijzondere tentoonstelling? Doe dan snel mee!

In de tentoonstelling ‘Ik, Maria van Gelre’ maak je kennis met deze bijzondere Gelderse ‘powervrouw’ uit de middeleeuwen. Aan de hand van meer dan honderd objecten zie je hoe haar leven aan het hof van de hertog van Gelre er uit zag, maar ook met haar bijzondere gebedenboek.

De Middeleeuwen, geen spook op zolder
De Middeleeuwen, geen spook op zolder

Paul Christiaan Smis brengt lang vergeten verhalen terug uit een wereld die wild in beweging was. Hij laat zien hoe rauw het leven kon zijn in de Middeleeuwen, doordrenkt van angst voor ziekte, dood en hogere machten. Niet zonder ironie trekt Smis aan de sluier van ‘goed en kwaad’ die ook toen al lag over het menselijk denken en handelen.

Pagina's