WW1: Het hart van de strijd

In de vierde aflevering van de vijfdelige serie Apocalypse WW1, getiteld Rage, zien we opvallende beelden van de drie maanden durende slachting die bekend staat als de “Slag van Passendale”. Meer dan een half miljoen soldaten liggen aan alle kanten dood tegen de tijd dat het Canadese Korps eindelijk de Belgische stad veroverd in een laatste wanhopige inspanning.

De-campagne, een vijf mijl voorsprong omgeven van modder, waanzin en dood - ontworpen om te worden gewonnen in een enkele dag- werd door de toenmalige Britse premier David Lloyd George beschreven als "een van de grootste, bloedigste en meest nutteloze gevechten in de geschiedenis ". En het is gegenereerd in indruk- en tegelijkertijd afschuwwekkend levendige details in de documentaireserie Apocalypse WW1. Samengesteld uit prachtig gerestaureerde, gekleurde archiefbeelden.

Rage1 Rage2  Rage

De serie Apocalypse WWI heeft een strategische en globale aanpak in het beantwoorden van fundamentele vragen, maar ook, en misschien wel het meest belangrijk, wordt het verhaal verteld vanuit een gevoelig en intiem oogpunt op menselijk niveau. Het verhaal brengt ons naar het hart van de strijd, van de loopgraven in het Noorden van Frankrijk naar de minder bekende fronten van Rusland, Servië, Turkije en Palestina, alsook naar het alledaagse leven van burgers achter de linies.

Lees voor meer informatie over Apocalypse WW1 ook de volgende artikelen:

 

Bestel nu de 5 dvd box of 2 disc Bluray via de webshop voor de aanbiedingsprijs van €22,95.

Rubrieken: 

Tijdperken: 

Geschiedenis magazine 3 van 2024 nu in de winkel

Het derde nummer van 2024 is verschenen. Koop dit nummer bij een kiosk of boekhandel bij jou in de buurt

Olympias, moeder van Alexander de Grote

Lees het komende nummer van Geschiedenis Magazine. Neem vóór donderdag 16 mei 23:59 u. een abonnement.

Ga mee op ontdekkingstocht naar archeologische vindplaatsen in binnen- en buitenland!

Lees het komende nummer van Geschiedenis Magazine. Neem vóór donderdag 16 mei 23:59 u. een abonnement.

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief. 

Geschiedenis Magazine 4

Het komende nummer van Geschiedenis Magazine verschijnt omstreeks 30 mei. Neem vóór donderdag 16 mei 23:59 u. een abonnement om dit nummer zonder verzendkosten te ontvangen.