Geen afbeelding beschikbaar

How to spice up your love life Medieval style

Het zal vrijwel iedereen bekend zijn dat liefde niet alleen maar draait om gevoelens. Als een geliefde niet kan koken, is het al snel bekeken met de relatie. Sommige soorten voedsel lijken het liefdesleven áltijd positief te beïnvloeden. 

Chocolade: al bekend bij de Azteken, door de Spanjaarden geïntroduceerd in Europa. Daar werd het verbonden aan de vruchtbaarheidsgodin Xochiquetzal.

 

Hoofdgerecht

Volgens de Tacuinum van Rome zijn met name een aantal ingrediënten die men kan gebruiken in de hoofdschotel zeer bevorderlijk voor je seksleven. Zo zijn schaaldieren een echte aanrader en wordt gesuggereerd dat met name zachte delen van dieren, het liefste de organen als nier en lever, je lust en vruchtbaarheid kunnen verhogen, mits in matigheid genuttigd. Het zijn echter vooral kruiden en groenten die door de verschillende kruidenboeken een werking als afrodisiacum wordt toegeschreven. Zo worden truffels en kastanjes geroemd om hun (tot op heden onbewezen) werking en worden ook gewassen als uien en knoflook, waarvan is bewezen dat het de hormoonspiegel verhoogt, genoemd als lustopwekkende lekkernijen. Opvallend is echter een ingrediënt waar alle tacuinia het over eens lijken te zijn: waterkers. Hiervan kan men een heerlijke salade maken, aangevuld met een stukje fruit uit de Nieuwe Wereld: de pomme d’amour, in de lage landen beter bekend als de tomaat.

 

Voor het nagerecht raden wij aan om gebruik te maken van de onbetwiste favoriet onder de afrodisiaca: chocolade. Reeds bij de Azteken werd deze vrucht beschouwd als een lustopwekkend middel, dat geassocieerd werd met de vruchtbaarheidsgodin Xochiquetzal.

 

Niet te pruimen

Venkel en eikels zijn echter, als je voor een vrouw kookt, een absolute afrader. Venkel verergert vrouwenkwaaltjes en de tannine in de eikels heeft de eigenschap om de hormoonhuishouding in de war te gooien. Wie nog een leuke nacht tegemoet wil zien, kan tevens het beste kappertjes mijden, aangezien deze een remmende werking op zowel de bloedsomloop als de spermaproductie schijnen te hebben. Ook een geelkleurige dessertwijn is uit den boze, omdat deze ‘de drang tot bijslaap vermindert.’

Meer weten

Tijdschriften: