Home » Rubrieken

Historische Weetjes

Wat is de geschiedenis van alledaagse gebruiksvoorwerpen? Waarom lopen beroemdheden over rode lopers? In samenwerking met onze partners geven we je het antwoord op deze en veel meer andere historische vragen. 

Reportage - 27 jan 2023

Overgewicht en obesitas zijn in Nederland een groot probleem. Je vindt talloze voedings- en afvaladviezen van de steeds populairder wordende lifestyle coaches. Maar het fenomeen afvallen is een relatief jong begrip. Het besef dat overgewicht verschillende medische consequenties had, speelde namelijk pas op in de negentiende eeuw.

Collageen maakt je huid jonger
Reportage - 19 jan 2023

Je hebt er misschien weleens van gehoord: collageen. Je kunt de term langs zien komen in cosmetica-reclames. Ook zijn er voedingssupplementen van, bijvoorbeeld collageen-poeder.

geschiedenis milieusticker
Reportage - 16 jan 2023

Sinds 2008 mag je niet meer met elke auto elke Duitse stad binnenrijden. In veel Duitse steden moet je auto voorzien zijn van een sticker die aangeeft of je auto niet te vervuilend is. Die maatregel is deel van een grote hoeveelheid maatregelen waarin Duitsland de grote milieuproblemen waar het in de jaren 80 tegen aanliep, probeert op te lossen.

Een Rolodex
Reportage - 12 jan 2023

Customer relationship management (CRM) is niet meer weg te denken uit de hedendaagse bedrijfsvoering.

Het bord op Wall Street en Broadway
Reportage - 4 jan 2023

De aandelenmarkt heeft een lange, eeuwenoude geschiedenis.

Autie aan het werk op een tekening
Reportage - 2 jan 2023

De Franse koningin Marie-Antoinette was als koningin van een van de machtigste landen van Europa natuurlijk een van de meest bekende personen van West-Europa.

ziekenfondsbode
Reportage - 21 dec 2022

In 1941 werd er, onder druk van de Duitse bezetter, een nieuw systeem voor zorgverzekeringen ingevoerd in Nederland.

zoekmachine
Reportage - 13 dec 2022

Toen het internet populair werd, werd het snel veel groter. Te groot om alle online adressen uit je hoofd te kennen. Zo ontstond een nieuwe vraag: hoe vind je iets op internet?

gaspenning
Reportage - 13 dec 2022

Gasprijzen zijn voor veel huishoudens een hoofdpijndossier.

videoreclame
Reportage - 6 dec 2022

Je merkt het misschien niet, maar elke dag krijg je te maken met videomarketing. Het komt dagelijks voorbij op TV en online. Daarmee is het zo verweven in ons dagelijks leven dat we ons bijna niet meer een leven zonder voor kunnen stellen. Toch is videomarketing nog niet eens een eeuw oud.

geschiedenis van tokyo
Reportage - 22 nov 2022

Tokyo is nu de grootste stad ter wereld. Maarliefst 38 miljoen mensen wonen in de Japanse hoofdstad. De stad staat bekend als een hypermoderne urban jungle, maar in werkelijkheid is de stad ontzettend oud. Onder de naam Edo was de stad een spil in een roerige tijd in de Japanse geschiedenis.

Sint Catharinakerk
Reportage - 22 nov 2022

Eindhoven staat bekend als een universiteitsstad, een hightech industrie centrum en een internationale cultuur- en entertainment hoofdstad. Daarnaast heeft deze stad ook een aantal prachtige historische gebouwen en bezienswaardigheden.

Pagina's

Abonneren op Historische Weetjes