Home » Rubrieken

Historische weetjes

Wanneer werd de matras uitgevonden en sinds wanneer bestaat de auto rem? Lees het hier.  

Badkamer toilet geschiedenis
Reportage - 15 jan 2020

Een huis zonder badkamer we ons tegenwoordig nauwelijks voorstellen. Toch was er een tijd dat huizen geen bad of wc hadden.

daf
Reportage - 24 dec 2019

De uitvinding van de auto door Carl Benz had een onbedoeld bij-effect. Niet alleen werd de automobiel een handig middel om snel van A- naar B te gaan, de auto ontwikkelde zich ook tot een symbool van vrijheid.

alhambra
Reportage - 24 dec 2019

De Moren hebben op Spanje, en dan vooral Zuid-Spanje een enorme culturele invloed gehad. Deze Arabische invloeden zie je nog altijd terug in onder meer de architectuur en de eetgewoonten.

Evel Knievel, motorfiets, motorkleding.
Reportage - 20 dec 2019

Robert Craig Knievel, beter bekend als Evel Knievel, was een Amerikaanse stuntartiest en entertainer.

Villa Voerendaal
Reportage - 10 dec 2019

Voerendaal is een bijzondere vindplaats. Dankzij de beroemde Romeinse villa, maar ook dankzij de lange geschiedenis van het onderzoek: het terrein is maar liefst vier keer opgegraven.

Oorsprong Koffie
Reportage - 29 okt 2019

Koffie is tegenwoordig niet meer weg te denken uit het dagelijkse leven. Maar wie is er eigenlijk op het idee gekomen om koffie te gaan drinken?

M. Vasalis dichteres biografie
Reportage - 16 okt 2019

De herfstmaanden worden traditioneel gezien als een periode van mistroostigheid en melancholie. Dat levert soms mooie overpeinzingen op.

week van de koloniale geschiedenis
Reportage - 14 okt 2019

Museum Bronbeek organiseert van 20 t/m 27 oktober 2019 in de ‘Week van de Koloniale Geschiedenis’ een reeks activiteiten rond het thema ‘Zij/Hij’.

Rogier van der Weyden Vlaamse primitieven
Reportage - 27 sep 2019

Tijdens de vijftiende eeuw behoorden de Vlaamse primitieven tot de Europese top op het gebied van de schilderkunst. Maar bij welke kunststroming horen ze nou eigenlijk?

Margaret Thatcher, bijgenaamd The Iron Lady
Reportage - 26 sep 2019

Thatchers handtassen stonden lange tijd symbool voor de harde hand waarmee de langstzittende premier van Engeland regeerde.

Geschiedenis kinderboeken
Reportage - 25 sep 2019

De laatste jaren is er veel te doen over kinderen en boeken lezen.

geschiedenis luier wegwerpluier
Reportage - 24 sep 2019

Eeuwenlang droegen baby’s geen luiers. Die waren er gewoonweg niet. Het was een lange experimentele weg naar de wegwerpluier.

Pagina's

Abonneren op Historische weetjes