Home » Rubrieken

Historische weetjes

Wanneer werd de matras uitgevonden en sinds wanneer bestaat de auto rem? Lees het hier.  

geschiedenis bureaustoel uitvinding
Reportage - 11 apr 2019

Bureaustoelen zijn niet meer weg te denken uit onze kantoren. Maar waar komt dit meubel eigenlijk vandaan. Geloof het of niet, maar de bureaustoel zou door Charles Darwin zijn bedacht.

geschiedenis ontstaan backpacking
Reportage - 12 mrt 2019

Jaarlijks trekken tienduizenden backpackers eropuit om de wereld te verkennen. Maar hoe is deze manier van op vakantie gaan eigenlijk ontstaan?

Zeeland Waterdunen verdronken dorpen
Reportage - 8 mrt 2019

Halverwege de veertiende eeuw verdween de Zeeuwse stad Waterdunen in de zee, zonder een spoor achter te laten. Is hier sprake van een Nederlands Atlantis.

geschiedenis doven doofheid gebarentaal
Reportage - 6 mrt 2019

Je zou verwachten dat dovenonderwijzers gebarentaal met open armen zouden ontvangen. Niets is minder waar! Ze probeerden de taal juist te verbieden!

drinkwater geschiedenis aquaduct
Reportage - 6 mrt 2019

Tegenwoordig stroomt er in bijna elk huis schoon water uit de kraan. Maar waar haalde men vroeger zijn drinkwater eigenlijk vandaan?

Nederlandse emigratie Australië
Reportage - 12 feb 2019

Wie nu naar Australië wil reizen kan rekenen op het nodige papierwerk. Zeventig jaar geleden bepaalden echter je leeftijd, gezondheid en afkomst of je binnenkwam!

VOC India Reizen
Reportage - 31 jan 2019

Vier eeuwen geleden bouwden de Nederlanders handelsposten en forten langs de gehele Indische kust. De sporen hiervan zijn nog steeds te bezichtigen.

Ellis Island Visum
Reportage - 30 jan 2019

De Verenigde Staten binnenkomen ging er vroeger heel anders aan toe dan tegenwoordig. Eind negentiende eeuw moesten alle nieuwkomers in Ellis Island worden gekeurd.

Geschiedenis online daten
Reportage - 23 jan 2019

Tegenwoordig zoeken we massaal via online datingsites naar de ware. Maar hoe deden we dat vóórdat we internet hadden?

geschiedenis drones UAV leger
Reportage - 23 jan 2019

Drones worden steeds populairder. De vliegende toestellen lijken de afgelopen jaren vanuit het niets te zijn opgedoken. Niet is echter minder waar!

Geschiedenis nachtclubs swingen
Reportage - 22 jan 2019

Dansen is al bijna net zo oud als de mensheid zelf. Toch maakt het pas sinds 150 jaar deel uit van het nachtleven. Hoe zat dat?

Gilde opleiding kiezen geschiedenis bijscholen
Reportage - 15 jan 2019

Tegenwoordig kunnen we kiezen uit een overvloed aan opleidingen voor onze (toekomstige) loopbaan. Maar hoe zat dat duizend jaar geleden?

Pagina's

Abonneren op Historische weetjes