Caesar, Gaius Julius

Nieuws - 28 apr 2017

Thema

Gracchus
Nieuws - 16 mrt 2017

Door de verkiezing van Donald Trump als Amerikaanse president en de invoering van de Brexit in Groot-Brittannië, lijkt het populisme in de wereld toe te nemen, aldus de media.

Moord op Caesar
Nieuws - 15 mrt 2017

Kort nadat hij is benoemd tot 'Dictator perpetuus', dictator voor het leven, wordt Julius Caesar op 15 maart 44 v. Chr. (Juliaanse kalender) vermoord.

rubicon
Reportage - 10 jan 2017

In 49 voor Christus stak Gaius Julius Caesar de rivier de Rubicon over. Daarmee begon hij een nieuwe burgeroorlog en bezegelde hij het lot van de Romeinse Republiek. De gehele eerste eeuw v.Chr.

Nieuws - 27 mei 2016

Onlangs raakten er tientallen mensen gewond bij gevechten in het vluchtelingenkamp in de Franse stad Calais.

Nieuws - 3 okt 2015

De Galliërs willen er in de strip Asterix niet aan herinnerd worden, maar op 3 oktober 52 v.Chr.

Nieuws - 16 jan 2015

Rome 27 v.Chr. – Gaius Octavianus Thurinus was de naam van de man die velen beschouwden als de grootste Romeinse keizer ooit. De postume adoptie van zijn vergoddelijkte oom Gaius Julius Caesar was het belangrijke keerpunt in zijn leven. Hoewel zijn ouders tegenstribbelden ging de jonge Octavianus op weg naar Rome om zijn oom op te volgen.

pompeius
Nieuws - 20 feb 2014

Het Romeinse Rijk begint tijdens de eerste eeuw voor Christus scheuren te vertonen. De roman De Zilveren Adelaar van Ben Kane speelt zich af in deze tijd.

Nieuws - 23 jan 2014

In de historische roman De zilveren adelaar van Ben Kane volgen we Brennus, de reusachtige Galliër, Tarquinius, de Etruskische waarzegger en Romulus, bastaardzoon van een Romeinse

Nieuws - 16 dec 2013

Rome, 70 v.Chr. Tegen de achtergrond van Caesars gewelddadige machtspolitiek vechten vier mensen voor hun bestaan.

Nieuws - 3 dec 2013

In het tweede deel van de Adelaar-reeks, De overwinning van de Adelaar, barst de strijd tussen de Romeinen en de Brittanniërs los.

Pagina's

Abonneren op Caesar, Gaius Julius