Nieuwsbrief
Het beste van IsGeschiedenis in je inbox?
Wij vinden privacy belangrijk. We gaan dan ook zorgvuldig met persoonsgegevens om. Lees er alles over in ons privacy-statement.
Haar leven zou zo uit het werk van Shakespeare kunnen komen. Liefde, jaloezie, verraad en moord, de Schotse koningin Mary maakte het allemaal mee. Maar wie was er daadwerkelijk schuldig aan de dood van de 44-jarige Mary?
Nieuw ontdekte details over de onthoofding van Anna Boleyn bieden een inkijk in de kille en calculerende persoonlijkheid van Hendrik VIII.
D-Day was bijna niet doorgegaan. Tijdens een oefening voor de invasie in Normandië ging zo veel mis, dat de echte invasie bijna werd afgeblazen.
Waarom vielen er nog zo veel doden in de laatste momenten van de Eerste Wereldoorlog?
De Eerste Wereldoorlog barst van de obscure, maar interessante feiten. We hebben een lijst van tien van deze feiten samengesteld.
Historicus Matt Firth heeft aangetoond dat de geschiedschrijving van de Royal Navy niet klopt.
In de zomer van 1720 heerste er een ongebruikelijke opwinding op Europese beurzen. De reuring was het gevolg van ongewone en heftige speculatie in aandelen
Tijdens de Tweede Wereldoorlog werd Duitsland veel gebombardeerd door de geallieerden. De Duitse Luftwaffe zette alles op alles om het Duitsland, maar het gevaar voor de geallieerde bommenwerpers kwam niet alleen van de vijand, zoals te zien is op deze foto.
De radja van Teunom zette eind 19de eeuw het Verenigd Koninkrijk en Nederland schaak. De radja speelde beide koloniale machten vakkundig tegen elkaar uit.
Op 29 december 1895 trekt de Britse politicus Leander Jameson Transvaal binnen. Het had een geslaagde couppoging moeten worden, maar werd een enorm fiasco.
8 mei 1945 word in veel landen aangeduid als 'Victory in Europe Day'. Rusland beschouwt 9 mei echter als de ware datum van de Duitse overgave. Hoe zit dat?
Tijdens de Tweede Wereldoorlog hielden geallieerde troepen maandenlang stand in de Libische stad Tobroek, terwijl ze omsingeld waren door het Afrikakorps.