Duitsland

historische vakantie Saksen
Tips - 11 jul 2024

In dit gratis online magazine maak je kennis met Saksen. Het bijzondere landschap, de historarchitectuur, de leukste uitjes en mooiste bezienswaardigheden.

Adolf Hitler verleent in maart 1941 het IJzeren Kruis 2e klasse aan Hanna Reitsch
Reportage - 29 mei 2024

Hanna Reitsch, wordt gezien als een van de meest opmerkelijke vliegeniers van haar tijd. Tijdens de Tweede Wereldoorlog raakte haar carrière echter nauw verweven met het naziregime…

Kampbewaakster Irma Grese.
Reportage - 15 mei 2024

De 22-jarige Irma Grese was een van de beruchtste, gevreesde en vooral meest sadistische bewakers die ooit in een naziconcentratiekamp heeft gediend.

Kasteel Wewelsburg
Nieuws - 8 mei 2024

Kasteel Wewelsburg was doordrenkt met symboliek en mysterie en belichaamde de duistere geschiedenis van de Tweede Wereldoorlog.

Italiaans als operataal
Nieuws - 28 feb 2024

Het Italiaans wordt nog altijd beschouwd als de taal van de opera, maar hoe komt dat eigenlijk?

Meerdere stukken van playmobil
Nieuws - 5 feb 2024

In februari 2024 bestond Playmobil vijftig jaar. In de jaren na 1974 is Playmobil uitgegroeid tot een van de populairste speelgoedmerken.

collectie arbeidsinzet nationaal archief
Nieuws - 29 nov 2023

Het Nationaal Archief in Den Haag heeft de collectie Nederlandse Arbeidsinzet van het Rode Kruis online gezet.

Marteling en Executie van Peter Stumpp
Nieuws - 18 okt 2023

Het verhaal van de Duitse weerwolf Peter Stumpp, was hij een psychopathische seriemoordenaar of werd hij gebruikt als zondebok?

Spandau gevangenis, Rudolf Hess
Nieuws - 10 okt 2023

De Spandaugevangenis werd een tijd lang 'de duurste van Europa' genoemd. In deze gevangenis zaten na de Tweede Wereldoorlog veroordeelde nazi's gevangen.

Ramp Hindenburg
Reportage - 30 aug 2023

Fotografen, filmploegen en radioverslaggevers hadden zich verzameld om de aankomst van het luchtschip Hindenburg te aanschouwen op 6 mei 1937. Maar op het allerlaatste moment ging het mis: aan boord van de enorme zeppelin brak brand uit. Voor het oog van de toegestroomde menigte ging het grootste luchtschip in vlammen op.

erfurter latrine-incident
Nieuws - 25 jul 2023

In juli 1184 kwamen tientallen Duitse edelen om toen een vloer instortte. Tientallen edelen verdronken in de smurrie in een lagergelegen beerput.

Codex Buranus Carmina Burana Carl Orff middeleeuwen manuscript
Nieuws - 26 apr 2023

Het muziekstuk Carmina Burana is een van de bekendste muziekstukken ter wereld. Veel mensen zullen de kreet ‘Oh Fortuna!’ wel kennen en vooral de bijbehore

Pagina's

Abonneren op Duitsland