D'Arc, Jeanne

Nieuws - 29 okt 2016

Bourges 1422 - Na het overlijden van koning Karel VI van Frankrijk roept zijn zoon, eveneens genaamd Karel, zichzelf op 29 oktober uit tot zijn opvolger. Hij stuit echter op verzet van de Engelsen, die Hendrik VI als de nieuwe koning beschouwen. Een machtsstrijd volgt, waarin een zeventienjarig meisje genaamd Jeanne d’Arc een grote rol zal spelen.

Nieuws - 30 mei 2016

Rouen 1431 – De Engelsen binden haar ruw op de brandstapel. Jeanne d’Arc bidt ondertussen samen met een priester. Ze vraagt hem of hij een kruis omhoog wil houden boven het vuur. Als de vlammen omhoog slaan op het marktplein van de Franse stad schreeuwt Jeanne drie keer ‘Jezus’. De sfeer op het plein is gedempt. Mensen huilen om het droevige lot van Frankrijks grootste heldin.

Nieuws - 23 mrt 2016

Juridisch gebekvecht is ontstaan tussen Frankrijk en Groot-Brittannië over een ring die hoogstwaarschijnlijk aan de Franse vrijheidsstrijdster Jeanne d’Arc toebehoorde.

Jeanne d'Arc
Nieuws - 21 feb 2016

Op 21 februari 1431 begon het proces tegen Jeanne d'Arc nadat ze in 1430 door de Bourgondiërs gevangen werd genomen en uitgelverd aan de Engelsen.

Nieuws - 2 mei 2012

In de aankomende twee weken viert Frankrijk het 600ste geboortejaar van Jeanne d’Arc.

Nieuws - 12 apr 2012

Het is één van de bekendste conflicten uit de Europese militaire geschiedenis: De Honderdjarige Oorlog.

Nieuws - 6 jan 2012

Ze hoort als ze dertien jaar is de stemmen van aartsengel Michaël en van god. Op dat moment is Frankrijk in het noorden bezet door de Engelsen. De stemmen roepen haar op om het land te bevrijden van deze Engelse bezetting. Ze trekt een harnas aan en verkleed als man trekt ze ten strijde. Jeanne d’Arc werd geboren op 6 januari 1367.

Abonneren op D'Arc, Jeanne