Home » Tips
VIP-events RMO

200 VIP-events in het Rijksmuseum van Oudheden

Het Rijksmuseum van Oudheden in Leiden bestaat 200 jaar. Om dat jubileum te vieren, worden er 200 vip-events georganiseerd, speciaal voor de echte liefhebber van het museum en de oudheid. Bijvoorbeeld een avondrondleiding langs de topstukken van het museum, of een kijkje in het atelier van de restauratoren!

Van maart tot en met juni 2018 zijn er 200 speciale activiteiten. De lijst met activiteiten wordt steeds weer bijgewerkt, dus houd de website van het Rijksmuseum van Oudheden goed in de gaten. Het aantal plaatsen per activiteit is beperkt, dus wees er snel bij! De activiteiten kosten € 7,50 p.p.

Wat is er te doen?

Een museumbezoek in de late uurtjes is altijd bijzonder. Als het museum stil wordt, kun je er met een gids op uit om in alle rust de topstukken goed te bekijken. Helemaal bijzonder wordt het als je ook het museumdepot kan bekijken. Daar staan nog veel meer bijzondere stukken opgeslagen, die niet in de tentoonstellingen staan. Of je kan naar het restauratieatelier, waar je een uniek kijkje achter de schermen van het museum krijgt.  

Natuurlijk is er ook een hoop te leren. Zo kun je aanschuiven bij de conservator, die je in een privécollege alles vertelt over zijn favoriete onderwerp. Of leer oude talen, zoals hiëroglyfen en spijkerschrift in een workshop uit de reeks Oude talen voor dummies.

De lijst met activiteiten wordt nog aangevuld, dus hou de website in de gaten en schrijf je in!

Meer inspiratie