Home » Tips
archeoroute limburg

Beleef archeologie in Limburg met de Archeo Route

Ben je geïnteresseerd in geschiedenis of archeologie? Met de Archeo Route Limburg kun je coronaproof de archeologische geschiedenis van Limburg beleven. Je ontdekt in je eigen tempo en met je eigen smartphone de verhalen achter archeologische vondsten in Limburg.

Limburg is de provincie met de rijkste archeologische geschiedenis van Nederland. Vanaf de jagers en boeren in de prehistorie tot in de tweede wereldoorlog van de twintigste eeuw ontdek je op locatie op modernste manier het verhaal achter wat zich op deze locatie vroeger heeft afgespeeld. Er zijn in heel Limburg inmiddels 37 belevingsplekken op de Archeo Route, waar je een stukje van de geschiedenis van Limburg kunt beleven.

En een beleving is het; Je staat op de vindplaats oog-in-oog met onze archeoloog. Hij laat je zien wat er zich in het verleden op deze locatie heeft afgespeeld. De bodem opent zich en je ontdekt wat er zich onder de grond bevindt. Via het spel ArcheoGo verzamel je het specifieke object dat naar boven komt. Zo weet je precies welke verhalen je al hebt ontdekt. En dat allemaal in een combinatie van virtual reality en augmented reality. Het is net of je er midden in staat.

De Archeo Route Limburg is dan ook een beleving voor jong en oud. Ga schatgraven in de Limburgse bodem met je eigen museum op zak.

Kijk voor meer informatie en voor het downloaden van de app op Archeoroute.com