Home » Tips
De Gouden Eeuw in 500 portretten, taferelen & analyses

De Gouden Eeuw in 500 portretten, taferelen & analyses

‘Dit naslagwerk over de Gouden Eeuw zou een waarschuwing moeten bevatten: gebruik kan verslavend zijn.’
– Nederlands Dagblad

Hoe omstreden de term Gouden Eeuw ook is, in de zeventiende eeuw zelf was deze al volop in gebruik, bij de Nederlanders zelf en bij de talloze buitenlanders die ons land bezochten. De Republiek onderscheidde zich door vernieuwingen op de meest uiteenlopende gebieden: politiek met haar republikeinse systeem, technisch met haar inpolderingen, economisch met haar bankinstellingen, artistiek met haar wereldberoemde schilders, en religieus met een tolerantie die destijds uitzonderlijk was.

De Gouden Eeuw in 500 portretten, taferelen & analyses geeft in twee delen een levendig beeld van deze unieke periode aan de hand van ruim 500 bijdragen, geschreven door meer dan 130 specialisten, die alle terreinen bestrijken: van slavenhandel tot Bijbeluitleg, van koloniën tot schilderkunst, van oorlogen tot kaasmakerij, van overstromingen tot scheepsbouw, van schaatsen tot de radicale Verlichting. Biografieën van filosofen, kunstenaars, historische figuren en vooraanstaande families, en geschreven portretten van de belangrijkste Nederlandse steden, maken dit kleurrijke portret van de Gouden Eeuw compleet.

Elke bijdrage gaat vergezeld van een schitterende, soms paginagrote kleurenafbeelding. Ook zijn speciaal voor het boek nieuwe, op de laatste stand van de wetenschap gebaseerde kaarten getekend.

Meer inspiratie