Home » Tips
Kunstdetective in het RMO

HET RIJKSMUSEUM VAN OUDHEDEN ZOEKT KUNSTDETECTIVES

Deze zomer kunnen kinderen in het Rijksmuseum van Oudheden in Leiden een misdaad oplossen. Tijdens de zomervakantie, van 7 juli tot 26 augustus 2018 kunnen zij Professor Aardewerk helpen een kunstroof te voorkomen.

Dieven proberen een beroemd kunstwerk uit het museum te stelen! Om te voorkomen dat de dieven slagen, heeft Professor Aardewerk de hulp van de kinderen nodig. De kinderen moeten door codes te kraken, geheimen te ontrafelen en ander slim speurwerk in het museum verschillende bewijsstukken verzamelen om de dieven te ontmaskeren. Wie het beste kan vertellen wat de dieven van plan zijn en wanneer ze dat gaan doen, maakt kans op een mooie prijs.

Leukste en spannendste dag

De speurroute ‘kunstdetective’ wordt een dagje naar het RMO de leukste én spannendste dag van de zomervakantie. De speurroute, tijdens de zomervakantie gratis bij een toegangskaartje, neemt kinderen mee door de tentoonstelling ‘Al 200 jaar van nu’ en door het kindertekenatelier ‘Studio RMO’. De kinderen nemen Griekse beelden onder de loep, ontcijferen een hiërogliefencode en gaan aan de slag met vingerafdrukken.

Speurtochten in het Rijksmuseum van Oudheden

‘Kunstdetective’ is speciaal voor kinderen van acht tot twaalf jaar. Het RMO biedt ook andere speurtochten aan, voor kinderen vanaf vier jaar. Andere speurtochten in het museum zijn:

  • Speur- en doeboekje over Egyptische farao's (vanaf 4 jaar)
  • Met Dummie de mummie op zoek naar Egyptische goden, mummiekisten en hiërogliefen (vanaf 8 jaar)
  • Speur- en doeboekje over de oude Grieken (vanaf 5 jaar)
  • Met speurhond Luuk op zoek naar archeologische voorwerpen uit Nederlandse bodem (vanaf 8 jaar)

Het RMO tijdens de zomervakantie

Tijdens de zomervakantie van 7 juli t/m 26 augustus 2018 is het RMO ook op maandagen open, van 10.00 tot 17.00 uur. Meer informatie over de speurtocht vind je op de site van het RMO.

Meer inspiratie