Home » Tips
Rijks Museum van Oudheden Goden van Egypte

Instaplezing Goden van Egypte

Op diverse maandagen tot en met 25 maart 2019 organiseert het Rijksmuseum voor Oudheden (RMO) een instaplezing voor de tentoonstelling Goden van Egypte. Sprekers Petra Hoogenboom, assistent-conservator van de collectie Egypte, en projectleider Tanja van der Zon nemen u mee naar de mysterieuze wereld van het Egyptische godenrijk. De instaplezingen vinden plaats tussen 14:00 en 14:30 uur.

De toegang voor deze lezingen is gratis, exclusief de kosten het uw museumbezoek. Vooraf reserveren is echter niet mogelijk. Kaartjes zijn uitsluitend verkrijgbaar bij de kassa van het RMO op de dag van de lezing. Bij de kassa hoort u gelijk in welke zaal van het museum de lezing zal plaatsvinden. Meer informatie vindt u hier.

Goden van Egypte: t/m 31 maart 2019

In het Oude Egypte bepaalden verhalen over goden en de schepping het wereldbeeld van de bevolking. Het land stond dan ook vol met tempels, waarin priesters via uitgebreide rituelen de verschillende goden vereerden. In de tentoonstelling leert u de verschillende goden en hun verhalen kennen. Ook is er aandacht voor de invloed van de Egyptische godenwereld op de moderne kunst, cultuur en media.

Tot en met 31 maart is de tentoonstelling Goden van Egypte te zien in het RMO. Voor deze expositie zijn godenbeelden, reliëfs en mythologische papyri uit verschillende Europese musea en privécollecties bijeengebracht. Het is de eerste keer dat een tentoonstelling van deze omvang helemaal aan Egyptische Goden wordt gewijd.

Meer inspiratie

Beschavingen: