Home » Tips
Airbornemuseum Hartenstein

Kerstvakantie in Airborne Museum Hartenstein

Stap in het voormalige hoofdkwartier van de Britten in 1944 en kom alles te weten over de beroemde Slag om Arnhem: een historische luchtlanding en veldslag tijdens de Tweede Wereldoorlog die in september 1944 in en rond Arnhem plaatsvond als onderdeel van Operatie Market Garden. Persoonlijke verhalen van Britse, Poolse, Duitse militairen en burgers komen tot leven in het museum. In de ondergrondse Airborne Experience ga je op missie en waan je je midden in de strijd. 

Tentoonstelling ‘EGO. Vergeet mij niet’

De 21-jarige Britse tweeling Tommy en Claude Gronert vocht tijdens de Slag om Arnhem. Tommy liep voorop als verkenner en raakte gewond, waarschijnlijk sneuvelde zijn broer Claude toen hij Tommy probeerde te helpen. Luitenant-kolonel Richard des Voeux probeerde met zijn bataljon op te rukken richting Oosterbeek. Hij sneuvelde in de bossen. Zijn kameraden begroeven hem op eervolle wijze en wikkelden zijn gehavende lichaam zorgvuldig in een parachute, die samen met persoonlijke bezittingen begraven werd.

Deze en andere aangrijpende verhalen met bijzondere objecten ontdek je in de tentoonstelling ‘EGO. Vergeet mij niet’. Deze tijdelijke tentoonstelling vertelt 44 persoonlijke verhalen van burgers en Duitse, Britse, Poolse en Nederlandse militairen.

De aanloop naar de strijd, de Slag om Arnhem zelf en de nasleep worden aan de hand van de persoonlijke verhalen indringend in beeld gebracht.

‘EGO. Vergeet mij niet’ is nog tot en met 31 december 2017 te zien

Kom luisteren naar bijzondere verhalen in de kerstvakantie

In de kerstvakantie is er veel te doen in het Airborne Museum. Bezoek het museum en sta even stil bij onze vrijheid.

Kom luisteren naar de persoonlijke verhalen van iemand die zich inzet voor onze vrijheid, iemand die kortgeleden moest vluchten voor oorlog en iemand die de Slag om Arnhem als kind heeft meegemaakt. Tijdens de kerstvakantie kun je met entreeticket gratis komen luisteren naar deze indringende verhalen. Ook kun je met gids de perimeterwandeling maken in de prachtige bossen in Oosterbeek en op zoek gaan naar de nog zichtbare sporen van de Slag om Arnhem. 

Kijk voor het hele programma op airbornemuseum.nl/kerstvakantie

Koop nu online tickets met 50% korting op www.airbornemuseum.nl/decemberactie

Airborne Museum Hartenstein
Utrechtseweg 232
6862 AZ  Oosterbeek

Meer inspiratie