Home » Tips
Kunstdetective Rijksmuseum van Oudheden

Kunstdetective in het Rijksmuseum van Oudheden

Deze zomer kunnen kinderen in het Rijksmuseum van Oudheden in Leiden een misdaad oplossen. Tijdens de zomervakantie, van 6 juli t/m 1 september 2019 (elke dag) kunnen zij Professor Aardewerk helpen een kunstroof te voorkomen!

Dieven proberen een beroemd kunstwerk uit het museum te stelen! Om te voorkomen dat de dieven in hun snode plannen slagen, heeft Professor Aardewerk de hulp van de kinderen nodig. Door codes te kraken, geheimen te ontrafelen en ander slim speurwerk in het museum, verzamelen de kinderen verschillende bewijsstukken waarmee ze de dieven kunnen ontmaskeren. Daarbij wordt van alles onderzocht: Griekse beelden, archeologische vondsten, en er worden zelfs vingerafdrukken genomen! Wie het beste kan vertellen wat de dieven van plan zijn en wanneer ze dat gaan doen, maakt kans op een mooie prijs. 

Leukste en spannendste dag van de zomer in het museum

De speurroute 'kunstdetective' wordt een dagje naar het RMO de leukste én spannendste dag van de zomervakantie. De speurroute, tijdens de zomervakantie gratis bij een toegangskaartje, neemt kinderen mee door de tentoonstelling Middeleeuwse Tuinen en door het kindertekenatelier 'Studio RMO'. De speurtocht kun je ophalen bij de kassa van het museum en is gratis bij je toegangskaartje. 

Speurtochten in het Rijksmuseum van Oudheden

'Kunstdetective' is speciaal voor kinderen van acht tot twaalf jaar. Het RMO biedt ook andere speurtochten aan, voor kinderen vanaf vier jaar. Andere speurtochten in het museum zijn:

•    Speur- en doeboekje over Egyptische farao’s (vanaf 4 jaar)
•    Speur- en doeboekje over de oude Grieken (vanaf 5 jaar)
•    Speurtocht over Archeologie van Nederland (vanaf 8 jaar)
•    Speurtocht over de Romeinen (vanaf 8 jaar)
•    Met Dummie de mummie op zoek naar Egyptische goden, mummiekisten en hiërogliefen (vanaf 8 jaar)

Het RMO tijdens de zomervakantie

Tijdens de zomervakantie van data: 6 juli t/m 1 september 2019 (elke dag) is het RMO ook op maandagen open, van 10.00 tot 17.00 uur. Meer informatie over de speurtocht vind je op de site van het RMO. Meer weten? Kijk op de website van het Rijksmuseum van Oudheden!