Home » Tips
Mein Kampf Cursus

Mein Kampf: het verboden boek gaat open

Mein Kampf: velen hebben er een mening over, vrijwel niemand heeft het gelezen. Sinds het boek in januari 2016 opnieuw in Duitsland verscheen, nadat het zeventig jaar verboden was geweest, is het debat over Mein Kampf weer in volle gang, ook in Nederland. Is het een goed idee om het opnieuw uit te geven, of is het gevaarlijk om Hitlers denkbeelden te verspreiden? En is Mein Kampf überhaupt de moeite van het lezen waard of is het niets meer dan het haatdragend geraaskal van een psychopaat?

Maatschappelijk debat

Om het maatschappelijk debat over de verschijning van de vertaling van Mein kampf in goede banen te leiden organiseert de Internationale School voor Wijsbegeerte een week ‘Hitlers Mein Kampf ’ om ons te verdiepen in de achtergronden van het boek en de invloeden van Rousseau, Nietzsche, Darwin, Wagner, Gabineau en anderen op het boek. Hitler zelf is verslagen, maar geldt dat ook voor zijn filosofie?

De historische achtergronden, doorwerking en actualiteit van Mein Kampf bespreken we met historici Ewoud Kieft, Thomas von der Dunk, Bas Kromhout, Bart van der Boom, met wetenschapsjournalist Marcel Hulspas en met de denkers Paul Cliteur, Arnold Heumakers, Albert van der Schoot en Erno Eskens. De gespreksleiding is in handen van Ton Maas. De cursisten maken ook een excursie naar het nabij gelegen Kamp Amersfoort en buigen zich over de vraag hoe we het beste met het nieuwe bruine denken om kunnen gaan.

Landgoed ISVW

Als cursist wordt u ontvangen op Landgoed ISVW, dat is gelegen op 6 hectare eigen bosgebied grenzend aan Landgoed Den Treek-Henschoten. De perfecte omgeving om in gezelschap van gelijkgestemden en professionele topdocenten een cursus te volgen, te wandelen, te dineren en het glas te heffen op het leven. Arrangementen vanaf € 953,49 inclusief 4 x diner met wijn, 5 x lunchbuffet, koffie/thee en Het verboden boek; Mein Kampf en de aantrekkingskracht van het nazisme.

Meer weten?

De cursus is van 4 t/m 8 december 2017

Kijk voor meer informatie op https://isvw.nl/activiteit/mein-kampf/