Home » Tips
Archeologiedagen Den Haag

Nationale Archeologiedagen in het Trefpunt Rotterdamsebaan

Tijdens de Nationale Archeologiedagen op zaterdag 13 en zondag 14 oktober is het Trefpunt Rotterdamsebaan de plaats om meer te weten te komen over het archeologisch onderzoek en de vondsten die gedaan zijn in het tracé van de Rotterdamsebaan.

Deze dagen is iedereen van harte welkom in het Trefpunt Rotterdamsebaan aan de Binckhorstlaan 340. Het Trefpunt Rotterdamsebaan aan de Binckhorstlaan 340 is tijdens de Archeologiedagen geopend van 12.00 uur tot 17.00 uur. De toegang is gratis.

Oude tijden herleven

Het archeologisch onderzoek van de Rotterdamsebaan heeft vele en bijzondere vondsten opgeleverd. Een aantal is tijdens de Nationale Archeologiedagen in het Trefpunt te bewonderen.
Archeologen staan klaar om je alles te vertellen over het archeologisch onderzoek in het tracé van de Rotterdamsebaan. Maar er is nog meer te beleven! Je kan niet alleen een aantal vondsten bewonderen, je kan ook met een 3D-bril op over de opgraving lopen, zelf vondsten opgraven en wandelen door een Romeins huis. Bezoekers kunnen hun eigen vondsten meenemen om er meer over weten te komen en ook kan je een archeologische workshop volgen. Kinderen kunnen leren vechten als een echte Romein of Middeleeuwer!

Archeologiedagen Den Haag

Daarnaast is er voor jong en oud nog veel meer te beleven:

  • Archeologen vertellen graag over het onderzoek en de verhalen achter de vondsten;
  • Stap in de virtuele wereld: zet een 3D-bril op en loop over de opgraving, graaf vondsten op en wandel door een Romeins huis. Bezoek ook het archeologisch museum en ontdek vondsten uit het tracé van de Rotterdamsebaan.
  • Tussen Kunst & Kitsch: laat uw eigen archeologische vondst beoordelen en ontdek het verhaal erachter;
  • Leer vechten als een echte Romein of Middeleeuwer;
  • Diverse archeologische workshops voor kinderen;
  • Help de archeologen om scherven te plakken;
  • Zie hoe een opgegraven schedel tot een reconstructie van een non kan leiden.

Meer weten over archeologie in Den Haag? Hier vind je meer over archeologische projecten in Den Haag. Hier vind je meer informatie over het project Rotterdamsebaan