Home » Tips
Nederlanders en wijn

Nederlanders en wijn. Een lange geschiedenis

Nederlanders en wijn hebben samen een eeuwenlange geschiedenis. Al in de Romeinse tijd kenden de Lage Landen een rijke wijncultuur. Historicus en Vinoloog Mariëlla Beukers ging op zoek naar de geschiedenis van de wijn in de Lage Landen.

Uniek onderzoek naar Nederlandse wijngeschiedenis

Hoewel je op de schilderijen uit de Gouden Eeuw de wijn rijkelijk ziet vloeien, is er maar weinig onderzoek gedaan naar de geschiedenis van wijn in Nederland. En toch is er veel te vertellen over het gebruik van wijn in Nederland. Kijk maar eens naar de kostbare Romeinse wijnglazen die gevonden zijn. Maar ook in het buitenland lieten de vroegmoderne Nederlanders zich gelden op de wijnmarkt. In de Franse Médoc legden Nederlandse ingenieurs dijken aan om de wijnbouw te bevorderen, of ze gingen zelf wijn verbouwen. En waar lagen in de middeleeuwen de wijngaarden in Nederland?

In een uniek e-book gaat Mariëlla Beukers in op deze verhalen. Aan de hand van prachtige illustraties en anekdotes vertelt zij in vijftien verhalen de geschiedenis van Nederlanders en Wijn.

Digitale uitgave

Nederlanders en wijn is een digitale uitgave van Wijnkronieken en bevat:

  • Prachtig beeldmateriaal, veelal in hoge resolutie.
  • Vlot geschreven verhalen, nooit eerder verteld.
  • Citaten uit 20 eeuwen literatuur.
  • Tips voor een lekker glas moderne wijn met een historisch verhaal.
  • Nederlandse en culinaire geschiedenis vanuit een bijzonder perspectief.
  • Video’s van moderne wijngaarden, een interactieve kaart en een kennistest.

Het vernieuwende e-book werd geschreven voor een tablet (iOS of Android), is ook te lezen op een smartphone en te downloaden in de App Store en bij Google Play voor € 9,99. Meer informatie op Wijnkronieken.nl