Home » Tips
gouden dukaat

Nederlandse Gouden Dukaten: rijke geschiedenis in een gouden munt

Een uniek stukje geschiedenis in huis? De Koninklijke Nederlandse Munt brengt ieder jaar Gouden Dukaten uit. Deze puur gouden munten zijn alleen in de maand mei verkrijgbaar en zijn daarna gegarandeerd uitverkocht! De Gouden Dukaat wordt in de allerhoogste kwaliteit goud geslagen en behoort dan ook tot de meest geliefde uitgiften van de Koninklijke Nederlandse Munt. 


Een kleine munt met een groot verhaal 


De Gouden Dukaat is een unieke investering met een interessante geschiedenis. Want de Gouden Dukaat mag dan wel klein zijn, het verhaal achter deze munt is groots. U krijgt een bijzonder kijkje in de rijke handelsgeschiedenis van ons land. Wist u bijvoorbeeld dat de Gouden Dukaat eeuwenlang het belangrijkste betaalmiddel was in het internationale handelsverkeer? Onder andere in de hoogtijdagen van Nederland bleek deze munt zeer gewild in alle uithoeken van de wereld. Deze Gouden Dukaten maken onderdeel uit van een van de meest succesvolle periodes die ons land heeft gekend: de Gouden Eeuw. Samen met ambitieuze handelaars voeren de munten over de ruige zee, onderweg naar nieuwe werelden. 


Unieke details om vervalsingen te voorkomen


Nieuwe werelden werden ontdekt en handel werd volop gedreven. Onder andere in Azië bleek de Gouden Dukaat enorm populair. Vanzelfsprekend lagen ook vervalsingen van deze populaire munt op de loer. Johan Willem Marmé, stempelsnijder van de stedelijke munt van Utrecht, bracht allerlei details aan op de munt om zo vervalsingen en imitaties van de Gouden Dukaten tegen te gaan. Deze unieke details zijn dan ook terug te zien op de huidige herslagen van de Koninklijke Nederlandse Munt. De munt wordt geleverd met een Certificaat van Echtheid.


Heeft u binnenkort zelf goud in handen? De Gouden Dukaten zijn te bestellen tot 31 mei en zijn daarna gegarandeerd uitverkocht: mis ze niet!*


*De Gouden Dukaten worden geslagen in opdracht van het Ministerie van Financiën 

Meer inspiratie