Home » Tips
Negen lessen voor een bijzonder leven

Negen lessen van Benjamin Ferencz, hoofdaanklager van Neurenberg

Benjamin Ferencz was de hoofdaanklager van de beroemde Neurenbergprocessen. Dit jaar werd hij honderd jaar en nog altijd voert hij hartstochtelijk campagne tegen oorlog en onrecht. Als hoofdaanklager van de Neurenbergprocessen en in het bijzonder bij de berechting van de hoofdverdachten van de zogenaamde Einsatzgruppen betekende Ferencz veel voor het Internationaal Recht, niet voor niets is het voetpad bij het Vredespaleis in Den Haag naar hem vernoemd.

Bij Uitgeverij Spectrum verschijnt 19 november het boek Negen lessen voor een bijzonder leven, met daarin de levenslessen van Ferencz.  Het boek volgt het verhaal van Benjamins leven, en elk hoofdstuk bevat zijn lessen over hoe we allemaal het beste uit onze levens kunnen halen, van ambitie en moed tot geluk en liefde.

Het leven van de slechts 1 meter 50 grote Ferencz is buitengewoon te noemen, zijn visie op de wereld is anders dan dat van anderen. Alles wat hij in zijn leven leerde heeft hij verzameld in dit bijzondere boek. Zijn levenslessen zijn kort maar duidelijk en even geestig als inzichtelijk en geven het gevoel alles te kunnen bereiken in het leven: 'De weg is altijd hobbelig, nooit vlak', 'Wees altijd eerlijk, ook als er niemand luistert' en 'Kies ervoor het goed te doen'.

Strafrechtadvocaat Inez Weski is diep onder de indruk van Benjamin Ferencz en ziet in hem een voorbeeld als ‘laatste der rechtvaardigen’, zoals zij vertelde in VPRO Zomergasten op 26 juli jl.

Warm, wijs en inspirerend - een boek voor onze tijd door een van 's werelds meest opmerkelijke mensen.” – Philippe Sands, auteur van De Rattenlijn en Oost-Weststraat

Meer inspiratie