Home » Tips
Het verhaal van Nederland

Nieuwe geschiedenisserie: Het verhaal van Nederland

Geschiedenisliefhebbers opgelet! Vanaf 2 februari 2022 verschijnt er een nieuwe geschiedenisserie op de televisie: Het verhaal van Nederland. Deze serie voert de kijker door het Nederlandse verleden, aan de hand van meeslepende en persoonlijke verhalen. En Het verhaal van Nederland vertelt het volledige verhaal; zowel hoogte- als dieptepunten van de vaderlandse geschiedenis komen aan bod.

Historici aan het woord

In Het verhaal van Nederland komen verschillende archeologen en historici aan het woord over de nieuwste wetenschappelijke inzichten uit hun vakgebied. Over de gouden bergen, maar ook de schaduwkanten van onze geschiedenis. Over Willem van Oranje die als grootste Nederlander te boek staat, maar wel een heel team van propagandisten nodig had om dat voor elkaar te krijgen. Ook is er onder historici de laatste jaren steeds meer aandacht voor de Nederlandse slavenhandel en de gewelddadige strijd in Indonesië. Beide onderwerpen komen dan ook uitgebreid aan bod Het verhaal van Nederland.

Het verhaal van Nederland

Over Het verhaal van Nederland

Het verhaal van Nederland, is een 10-delige serie, die het verhaal vertelt van de mensen die vroeger in ons land leefden. Over de keuzes die moesten maken, hoe ze moesten overleven, hoe ze soms moesten vluchten of in dit land een nieuw leven moesten opbouwen. Aan de hand van deze verhalen neemt acteur en verteller Daan Schuurmans de kijker mee langs de hoogte- en dieptepunten van de Nederlandse geschiedenis.

Het verhaal van Nederland

Verhalen over het verleden

Wat deze serie extra bijzonder maakt, is dat ze het verleden op een verhalende manier dichtbij brengt. In plaats van een droge opsommingen van feiten en jaartallen, komt de serie dan ook met een reeks aangrijpende verhalen, waarin historische gebeurtenissen tot leven komen. Door middel van spectaculaire dramascènes en locatiebezoeken, kijk je door de ogen van onze verre voorouders. Den bijvoorbeeld aan Antwerpse vluchtelingen uit de Gouden Eeuw, of de Bataven die onder leiding van Julius Civilis in opstand komen tegen de Romeinen. Zo laat Het verhaal van Nederland ons zien wie we zijn en hoe we zo zijn geworden.

Bekijk hier vast de trailer

Het verhaal van Nederland

Meer informatie

Vanaf woensdag 2 februari is Het verhaal van Nederland wekelijks te zien op NPO 1. Daarnaast brengt de NTR ook een kinderserie voor Zapp.nl uit, evenals een podcast met Diederik van Vleuten, een serie podwalks en een app met 10 interactieve wandelverhalen op verschillende historische locaties in Nederland. Voor meer informatie, zie de site van Het verhaal van Nederland.

Het verhaal van Nederland

Meer inspiratie