Home » Tips
Sporen van indië hans goedkoop

Nu in de bioscoop: Sporen van Indië, een filmische documentaire van Hans Goedkoop.

Na vier eeuwen gemeenschappelijke geschiedenis heeft meer dan 10% van de Nederlanders Indisch bloed in de familie of familie die heeft gevochten in de onafhankelijkheidsoorlog (politionele acties). In de filmische documentaire ‘Sporen van Indië’ wordt de nationale geschiedenis door presentator Hans Goedkoop tot leven gewekt aan de hand van de historische verwevenheid tussen Indië en de stad Amersfoort, zomaar een stad midden in Nederland.

Presentator/geschiedkundige Hans Goedkoop schreef het script en presenteert de documentaire. Vele aspecten van de Indische invloeden op de complete Nederlandse maatschappij komen aan bod: De Indo’s, de Molukkers maar ook de veteranen en de Totoks, de plantages en de pensions. Voor het eerst komt zelfs de V.O.C. tijd aan bod in een documentaire en wordt er veel beeldmateriaal voor het eerst in de bioscoop vertoond.

Het Parool – 23 maart 2023

Hans Goedkoop is de ideale leraar geschiedenis en de ideale presentator van Sporen van Indië

Je krijgt een schat aan informatie aangereikt en kan je vergapen aan het verzamelde historische beeldmateriaal. En dat op een toon die ook wel eens aangenaam is in het tegenwoordig zo verhitte kolonialismedebat.

Meer inspiratie