Home » Tips
Bergen Magazine

Ontdek de historische stad Gijón

De historische en cultuurrijke stad Gijón ligt in het noordwesten van Spanje. Een echte aanrader voor wie tijdens een vakantie wil genieten van natuur, cultuur en op zoek wil naar sporen van het verleden!

Trek je wandelschoenen maar aan, want er is veel geschiedenis te vinden in Gijón. In de stad maakt het niet uit of je liever natuurgebieden bezoekt, in en rondom het centrum alles wilt ontdekken. Op elke plek is er iets van de historie te zien.

De groene natuur van Gijón

In de groene omgeving van Monte Deva zijn bijvoorbeeld meerdere oude grafheuvels gevonden. Ga daarna naar het archeologisch park Campa Torres. Hier vind je de oudste nederzetting van de stad: de resten van een 2.500 jaar oude fort. Daar ligt ook nog de fundering van een Romeinse vuurtoren.

Niet alleen hebben de Romeinen een vuurtoren achtergelaten in het gebied, maar op het kleine schiereiland Cimavilla is er een belangrijke nederzetting gebouwd. Ook zijn er nog veel sporen uit de Middeleeuwen te zien in de stad. De stad ligt aan oude pelgrimsroutes, waaronder de beroemde Jakobsroute naar Santiago de Compostella. Je kunt delen van de route binnen en buiten de stad lopen. Een mooie kans om in de voetsporen van een pelgrim te treden.

Binnen en buiten het centrum van Gijón

De stad ontbreekt verder ook niets aan musea en andere bezienswaardigheden. In het centrum is Laboral Ciudad de La Cultura, dat ooit onder het bewind van Franco stond, een mooi voorbeeld van de Neo-Herriaanse stijl. Buiten het centrum valt er veel te leren over de geschiedenis van de pelgrimsroutes. Ook de kapellen, kerkjes en het Abdijcomplex L’Abadía Cenero zijn er nog te vinden in oud Romaanse stijl. Voordat de wandelschoenen weer uit kunnen, zijn kerk San Miguel uit de twaalfde eeuw en kerk San Salvador ook bezienswaardigheden die de historische stad Gijón compleet maken.

Het online magazine Actief in Gijón is gratis te lezen bij Bergen Magazine.

Lees het online magazine