Home » Tips
historische vakantie Saksen

Ontdek het rijke verleden van Saksen met ons gratis online magazine

De Duitse deelstaat Saksen was ooit een machtige staat. Rijke vorsten regeerden vanuit prachtige paleizen en indrukwekkende burchten over hun deel van het Heilige Roomse Rijk. Nu is de deelstaat een heerlijke vakantieregio. Prachtige steden en dorpen, waar de rijkdom van weleer nog altijd te zien is. Daarnaast heeft Saksen prachtige natuur. Glooiende heuvels waar al eeuwen wijnranken groeien, diepe bossen en de indrukwekkende rotsformaties van Saksisch Zwitserland. Een landschap dat eeuwenlang kunstenaars inspireerde. 

In dit gratis online magazine laten we je kennismaken met Saksen. Het bijzondere landschap, de architectuur en natuurlijk de leukste uitjes en mooiste plekken om te bezoeken. 

Lees het online magazine 

Een van de kunstenaars die zich door de indrukwekkende rotsformaties van Saksen liet inspireren, is Caspar David Friedrich. Hij trok regelmatig Saksisch Zwitserland, waar hij de inspiratie voor veel van zijn werken vond. In 2024 wordt de 250e geboortedag van de schilder gevierd met extra tentoonstellingen in Dresden. Een aanrader voor wie niet alleen van de natuur, maar ook van cultuur wil genieten! 

Ontdek Saksen 

Meer inspiratie

Meer lezen over: 

Landen: