Home » Tips
Hunebedcentrum Borger

Oog in oog met de hunebedbouwers in het Hunebedcentrum

De hoofdtentoonstelling van het Hunebedcentrum in Borger is helemaal vernieuwd. In de nieuwe tentoonstelling sta je oog in oog met de hunebedbouwers. En dat niet alleen, je kan ook een huis van de hunebedbouwers bekijken, net als de gereedschappen waarmee ze werkten. Zo krijg je een mooi beeld van het leven van de hunebedbouwers.

Het grootste hunebed van Nederland

Niet te missen is natuurlijk het grootste hunebed van Nederland. Het hunebed ligt vlak bij het museum en is natuurlijk het topstuk van het museum. Het hunebed, D27, heeft nog altijd veel geheimen, want er is nog nooit een officiële opgraving gedaan.

Het grootste hunebed van Nederland is 22 meter lang en de grootste steen weegt twintig ton! En bijzonder: het hunebed is ouder dan de piramides, en zelfs ouder dan Stonehenge.

Oertijdpark

Behalve het grootste hunebed is er buiten nog veel meer te zien. In het oertijdpark ga je echt terug in de tijd. Daar staat namelijk een prehistorisch dorp waar je goed kunt zien hoe de hunebedbouwers woonden en leefden. Sterker nog: vaak zijn de huizen in het dorpje ook echt bewoond. Dan laten de bewoners zien hoe ze leefden en werkten in de tijd dat de hunebedden gebouwd werden.

Meer weten over de vernieuwde tentoonstelling van het Hunebedcentrum? Op de website van het Hunebedcentrum vind je alles wat je moet weten.

Meer inspiratie