Home » Tips
welkom in de jaren 20 en 30

Pierre Bokma als Hitler in komische geschiedenisserie

De jaren 20 en 30 was een fascinerende, veelbewogen periode. Grote rijkdom, diepe armoede, enorme vernieuwingen op artistiek en wetenschappelijk gebied, opkomend fascisme en crisis. Een tijd van charleston en jazz, opkomst van de auto en wachten op het grote conflict. Tal van gebeurtenissen uit deze periode worden op een grappige, laagdrempelige manier toegankelijk gemaakt in Welkom in de jaren 20 en 30. Een historische komedieserie van de hand van Niek Barendsen, waarin iconische figuren uit die periode tot leven komen om te vertellen over ‘hun’ tijd.

In de serie ziet u grote namen als Koningin Wilhelmina, Hendrikus Colijn en Adolf Hitler vertolkt door een indrukwekkende lijst van Nederlandse acteurs. Zo kruipt Erik van Muiswinkel in de huid van Hendrikus Colijn, speelt Malou Gorter Prinses Juliana en ziet u Alex Klaasen als Charles Lindbergh, Raymonde de Kuyper als Koningin Wilhelmina en Pierre Bokma als Adolf Hitler.

De serie is in geheel geschreven en geregisseerd door Niek Barendsen, die al meerdere prijzen voor de Welkom in… series op zijn naam heeft staan.

Welkom in de jaren 20 en 30, een historische comedyserie zogenaamd voor kinderen, want voor ouders en grootouders ook ontzettend leuk om mee te kijken. Vanaf zondag 8 september om 17.50 uur op NPO 3 en op NPO Start. Ook is de hele serie vooruit te kijken op NPO Start Plus.

Meer inspiratie