Home » Tips
kerstmarkt bochum

Terug naar de middeleeuwen tijdens de Bochumse Kerst

Wie een Duitse kerstmarkt wil bezoeken denkt niet meteen aan Bochum. Toch is deze stad in het Roergebied een echte aanrader. De voormalige industriestad, slechts een uurtje rijden vanaf Venlo, heeft zich ontwikkeld tot een hippe metropool, waar je een hoop cultuur kunt opsnuiven, lekker kunt winkelen en daarnaast een duik kunt nemen in de geschiedenis van de mijnbouw én de middeleeuwen. De 200 sfeervolle kraampjes, de middeleeuwse markt en het mijnbouwmuseum vormen samen een goede reden om Bochum te bezoeken.

Betoverende middeleeuwse markt

Tussen de Grabenstraße en de Pariser Straße, rondom de Pauluskerk, staat je een bijzondere reis door de tijd te wachten. Hier ga je terug naar de tijd van de middeleeuwen. Goochelaars, oude ambachtslieden, herbergiers en reizende muzikanten met historische instrumenten zorgen voor een onvergetelijke belevenis. In het magische licht van fakkels en kaarsen, olielampen en het open vuur beleef je onder het genot van warme honingwijn de sprookjesachtige sfeer en het culturele programma. Via een historische entreepoort loop je zo de middeleeuwse markt op.

www.bochumse-kerst.nl

De middeleeuwse markt vindt gedurende de hele kerstmarktperiode plaats en is gratis toegankelijk. Groepen kunnen deelnemen aan een 45 minuten durende rondleiding over de middeleeuwse markt.

Het mijnbouwmuseum en het nul-euro-biljet

’s Werelds grootste mijnbouwmuseum vind je in Bochum. Op inspirerende wijze neem je hier een kijkje in de wereld van de mijnbouw. Behalve de diepte (de mijn) in, kun je ook omhoog: je kunt de 62 meter hoge hijskraan beklimmen. Vanaf hier heb je een prachtig uitzicht over de kerstmarkt. Ter afsluiting van de steenkolenmijnperiode heeft Bochum Marketing een nul-euro-biljet uitgegeven, met daarop een mijnwerker met houweel afgebeeld. Een bijzondere souvenirtje, dat er verrassend echt uitziet. Het biljet is verkrijgbaar bij de Tourist Info.

Bochumse Kerst: 22 november t/m 23 december 2018 van 11 tot 22 uur

(gesloten op zondag 25 november)