Home » Tips
Hans Goedkoop Princenhof Delft

Theatercollege ‘Het Schavot’ van Hans Goedkoop in Museum Prinsenhof Delft

Onder de titel Het Schavot zal Goedkoop de geschiedenis rond Johan van Oldenbarnevelt (1547-1619) doen herleven. Met inzet van visuele effecten, livemuziek en historische voorwerpen neemt hij het publiek mee terug naar mei 1619 en geeft antwoord op de vraag hoe een burger van simpele afkomst opklimt tot raadspensionaris en eindigt op het schavot.

Hans Goedkoop is bekend geworden als presentator van het televisieprogramma Andere Tijden. In deze serie over geschiedenis worden diverse onderwerpen op een toegankelijke manier voor het voetlicht gebracht. Ook in dit theatercollege zal Goedkoop de geschiedenis op boeiende wijze tot leven brengen, waardoor het publiek zich terug in de tijd waant. Vandaag de dag wordt Johan van Oldenbarnevelt gezien als Nederlands grootste staatman, maar is deze loftrompet terecht? Werd hij gedreven door eerzucht of onbaatzuchtige vaderlandsliefde?

De voorstelling wordt live begeleid door pianist/componist Thijs Borsten, sopraan Henriëtte Feith en luitist David van Ooijen.

Bestel kaarten 
 

Wegens de corona-crisis zijn de speeldata uitgesteld. Kaarten die al zijn gekocht, blijven geldig. Meer informatie is hier te vinden.