Home » Tips
thermenmuseum heerlen

THERMENMUSEUM HEERLEN

2023 – het laatste jaar om een spectaculaire tijdreis te maken naar het Romeinse leven van 2000 jaar geleden. Bezoek nu het oudste stenen gebouw van Nederland en beleef de wereld van de Romeinen in de expositieruimte van Thermenmuseum Heerlen. Met als absolute blikvanger de 100m2 grote projecties die je onderdompelen in het Romeinse tijdperk.


De unieke, 2000 jaar oude opgraving die bewaard ligt in het Thermenmuseum, heeft voor het eerst sinds de opening van het museum een looppad. Loop letterlijk door de tijd en blijf even stilstaan bij deze bijzondere ervaring.

Er is nog veel meer te zien in Thermenmuseum Heerlen, zoals de expositie 400 jaar baden, een gevarieerde collectie gebruiksvoorwerpen uit de Romeinse tijd en een Romeinse audiotour. 

Ontdek samen met het gezin de Romeinse familietocht ‘Lucius & Amaka en het verloren fresco van Coriovallum’. (vanaf 7 jaar, kinderen tot 18 jaar gratis entree)


Het Thermenmuseum is in 2023 voor het laatste jaar geopend. In 2024 vervolgen we de reis met de bouw van het nieuwe museum. We hopen je dan ook binnenkort te mogen verwelkomen in Thermenmuseum Heerlen!


Coriovallumstraat 9, Heerlen/ 045-5605100 


 

Meer inspiratie