Home » Tips
Historische documentaires TV5

TV5MONDE: Par amour du documentaire

Houdt u van documentaires? Dan zit u goed op de Franstalige Tv-zender TV5MONDE. Ontdek het bijzondere leven van vrouwen die de geschiedenis hebben gemarkeerd. Kijk iedere dinsdag om 18:40 naar ‘Secrets d’histoire’ (Nederlands ondertiteld).

Joséphine de Beauharnais, Nefertiti, Mary Stuart, Lucrezia Borgia… Vereerd of veracht, van rijke of arme komaf, ze waren iconen in hun tijdperk met een buitengewone lotsbestemming. Van het Oude Egypte tot de Franse Revolutie, van de Verlichting tot de Renaissance; we maken een spannende en fascinerende reis door de tijd om deze vrouwen te leren kennen die hun stempel hebben gedrukt op de geschiedenis.

Dinsdag 27 november: MARIE DE MÉDICIS, l’obsession du pouvoir

Als lid van een diabolische bankiersfamilie uit Florence, kent Maria luxe, macht, vernedering en ook armoede. Hoe was haar relatie met koning Hendrik IV, die haar vernederde met zijn minnaressen en bastaards? Speelde ze een rol bij zijn moord? 

Dinsdag 4 december: NÉFERTITI, mystérieuse reine d’Égypte

 ‘Nefertiti: de mooiste onder de schonen’, zoals ze meer dan 35 eeuwen geleden werd genoemd, toen ze regeerde over Egypte met Akhenaton, een van de laatste farao's van de achttiende dynastie. We proberen de mysteries rondom deze vrouw te ontrafelen.

Dinsdag 11 december: MARIE STUART, reine de France et d’Écosse

We vertrekken naar Schotland, naar wat er nog overgebleven is van het paleis van Linlightgow, waar Mary Stuart werd geboren in 1542, kort voor de dood van haar vader, koning James V. Zo begint het tragische verhaal van de Koningin van Frankrijk en Schotland ...

TV5MONDE – Kijk op kanaal: Ziggo 71 • Delta 500 • Caiway 41 • T-Mobile 421

Nieuwsgierig? Curieux? Klik hier