Home » Tips
Utrechts Archief nieuwe expo

Vernieuwde Expo ‘Utrecht begint hier’ van Het Utrechts Archief

Ben je benieuwd naar de Utrechtse geschiedenis? In de compleet vernieuwde Expo van Het Utrechts Archief komt het archief tot leven en nemen historische figuren je mee op reis door het verleden. Van de iconische Domtoren tot de prachtige werven en van heldin Trijn van Leemput tot de eerste Lowlands: in de Expo vind je de hoogtepunten uit 2000 jaar Utrechtse geschiedenis!

Jouw startpunt voor de Utrechtse geschiedenis

Jouw bezoek aan Utrecht begint met een bezoek aan Het Utrechts Archief, waar je de Utrechtse geschiedenis ziet, hoort, voelt én ruikt! Bij binnenkomst duik je meteen het depot van het archief in. Maar dit is geen gewoon depot...het archief komt er namelijk tot leven! Historische figuren nemen je mee op een spannende reis door de Utrechtse geschiedenis. Maak kennis met de molenaar van Molen de Ster, Utrechts eerste archivaris Samuel Muller en schrijfster Belle van Zuylen. Wat gebeurt er eigenlijk zoal in een archief, welke verhalen liggen erin besloten? 

Utrecht kent een eeuwenoude geschiedenis vol bijzondere momenten en verhalen. Vervolg je reis door de voormalige eetzaal van de monniken van de Paulusabdij, waar je meemaakt hoe Utrecht zich ontwikkelde van Romeinse legerplaats tot de moderne stad die het nu is. Ontdek meer over de religieuze en spirituele kant van Utrecht. In je reis door de geschiedenis zie je hoe goed Utrechters eigenlijk zijn in feest vieren, hoe de grachten en werven zich vormden, maak je mee hoe de eerste file ontstond én hoe het Utrechtse studenten vroeger verging. Na je bezoek aan 'Utrecht begint hier' weet je alles over deze prachtige stad. 

Meer inspiratie