De Middeleeuwen, geen spook op zolder

Korte verhalen uit de Middeleeuwen

Deze actie is verlopen

Paul Christiaan Smis brengt lang vergeten verhalen terug uit een wereld die wild in beweging was. Hij laat zien hoe rauw het leven kon zijn in de Middeleeuwen, doordrenkt van angst voor ziekte, dood en hogere machten. Niet zonder ironie trekt Smis aan de sluier van ‘goed en kwaad’ die ook toen al lag over het menselijk denken en handelen.

In dit boek ontmoet je een meisje dat stenen sjouwt voor een katapult, een bisschop in een vissersbootje en een zilversmid die worstelt met de liefde. In negentwintig korte verhalen word je meegenomen door heel Europa, naar Middeleeuwers die – gewild of ongewild – spelers werden in dramatische scènes. De personages groeien in enkele alinea’s uit tot mensen met herkenbare gevoelens. Je ziet ze hopen, bidden en proberen, je ziet ze slagen of falen.

Wil jij dit boek winnen? IsGeschiedenis mag dit boek samen met Uitgeverij Historische Verhalen dit boek weggeven! 

Meld je aan voor de nieuwsbrief en vertel ons via het wedstrijdformulier waarom jij dit boek graag wil winnen!

VOORWAARDEN:

Deze actie loopt vanaf 17 juli tot en met 10 augustus 2018. Alleen volledig en correct ingevulde winformulieren doen mee. Een winnaar wordt random gekozen. Over de uitkomst kan niet worden gecorrespondeerd. Inzendingen mogen worden gebruikt door IsGeschiedenis en de samenwerkende partner in hun marketinguitingen. Een foto is niet noodzakelijk.