historische kerstkaarten winnen

Win een pakket historische kerstkaarten

Meedoen kan tot 9 december 2021

Dat het versturen van kerstkaarten een hele oude traditie is, hoeven we je waarschijnlijk niet te vertellen. De eerste officiële kerstkaart werd in 1611 verzonden en toen in 1871 de Nederlandse posterijen de ‘briefkaart’ bedachten, opende dat de deur voor de grote massa. Sindsdien verzenden we elke kerst miljoenen kaartjes met een kerstwens aan elkaar.

Door de eeuwen heen zijn er dus ontelbare prachtige kerstkaarten ontworpen, geschreven en verstuurd. De archieven liggen nog vol met prachtige kerstkaarten. Hannah Bakx, historica bij Goeie Ouwe Koeien, dook de archieven in op zoek naar die vaak nog onontdekte pareltjes. Van prachtige winterse foto’s tot mooie tekeningen.

Van de allermooiste kerstkaarten heeft Goeie Ouwe Koeien een pakket kerstkaarten samengesteld. En jij kan zo’n pakket winnen!

Wat moet je doen?

Vertel ons in welk jaar de eerste commerciele kerstkaart werd verzonden! Onder de goede antwoorden kiezen we vijf gelukkige winnaars!

DOE MEE

Voorwaarden:

  • Deze actie loopt van 1 december 2021 tot 8 december 2021
  • Vul op het formulier in dat je meedoet aan de winactie historische kerstkaarten. Alleen goed ingevulde formulieren dingen mee.
  • Winnaars ontvangen bericht
  • Maximaal één inzending per persoon
  • Over de uitslag kan niet worden gecorrespondeerd
  • Inzendingen mogen onder naamsvermelding worden gebruikt door IsGeschiedenis en de partner die de prijs verstrekt voor uitingen op sociale media en de website.
  • Door mee te doen aan de wedstrijd geef je IsGeschiedenis toestemming om je (email)adres met de verstrekker van de prijs te delen, zodat de prijs of prijzen verzonden kunnen worden.