Win 1968 you say you want a revolution

Win het boek 1968 ‘You say you want a revolution’

Deze actie is verlopen

Het jaar 1968 behoort tot de iconische jaren van de twintigste eeuw. Het is een kanteljaar, waarin alles mogelijk lijkt. 1968 is het jaar van de Meirevolutie in Parijs, de Praagse Lente, het verzet tegen de oorlog in Vietnam, het bloedbad van My Lai, de moorden op Martin Luther King en Robert Kennedy, de Yippies bij de Democratische conventie in Chicago, de zwarte handschoenen bij de Olympische Spelen in Mexico en Amsterdam als ‘magies centrum’.

Over de hele wereld komen jongeren in opstand tegen de gevestigde orde. De protesten worden gevoed door het ideaal van een andere samenleving en het geloof in de nieuwe mens. Ze gaan gepaard met psychedelische experimenten, harde strijd en emancipatiebewegingen van zwarten en vrouwen. Bevrijding is het sleutelwoord.

In dit enerverende, kleurrijke boek neemt Roel Janssen, die in mei 1968 naar Parijs trok om getuige te zijn van de studentenrevolte, de lezer mee op een wereldreis door het revolutiejaar.

Wil jij dit boek winnen?

Meld je aan voor de nieuwsbrief en vertel ons via het wedstrijdformulier waarom jij dit boek graag wil winnen!

DOE MEE!

VOORWAARDEN:

Deze actie loopt vanaf 9 mei tot en met 23 mei. Alleen volledig en correct ingevulde winformulieren doen mee. Een winnaar wordt random gekozen. Over de uitkomst kan niet worden gecorrespondeerd. Inzendingen mogen worden gebruikt door IsGeschiedenis en de samenwerkende partner in hun marketinguitingen. Een foto is niet noodzakelijk.