Internationale vrouwendag winactie

Win het boek Jeanne van Katherine Chen en ontdek meer over Jeanne d’Arc

Deze actie loopt van 8 tot 13 maart 2023.

Vandaag is het Vrouwendag en IsGeschiedenis zet deze keer een bijzondere vrouw in de schijnwerper: Jeanne d’Arc. In de 15e eeuw was zij een Franse heldin die Frankrijk van de Engelsen wilde bevrijden. Ze vocht als een leeuw en voerde zelfs het bevel over een leger.

In de roman Jeanne duikt Katherine Chen in het leven van Jeanne d’Arc en vertelt hoe zij de Fransen naar de overwinning zal leiden. Vanuit het oogpunt van Jeanne, leef je mee met de grote en bekende veldslagen, maar ook met haar jeugd en tienerjaren. Volgens Chen is Jeanne wilskrachtig en zijn haar daden roekeloos, maar haar beweegredenen teder. Het is moeilijk om een vrouw te zijn in die tijd, laat staan een vrouwelijke leider. Datzelfde wordt benadrukt door Edward de Maesschalck. Hij schrijft in Geschiedenis Magazine over Jeanne en de stemmen die haar vertelden wat ze moest doen. Hoe kreeg zij het in die tijd voor elkaar een leger aan te voeren, ondanks haar vrouw-zijn?IsGeschiedenis mag in samenwerking met uitgeverij Boekerij 3x Jeanne van Katherine Chen + een los nummer van Geschiedenis Magazine weggeven. 

Het gaat om een verloting, een foto of antwoord is niet nodig. Bekijk de actievoorwaarden onderaan. Door mee te doen, ga je akkoord met de actievoorwaarden.

Doe mee

Voorwaarden

  • Deze actie loopt van 8 maart tot 13 maart 2023.
  • Vul op het formulier in dat je meedoet aan de winactie Jeanne
  • Alleen goed ingevulde formulieren dingen mee. Het gaat om een verloting, een foto of antwoord is niet nodig.
  • Winnaars ontvangen bericht
  • Maximaal één inzending per persoon
  • Over de uitslag kan niet worden gecorrespondeerd
  • Inzendingen mogen onder naamsvermelding worden gebruikt door IsGeschiedenis en de partner die de prijs verstrekt voor uitingen op sociale media en de website.
  • Door mee te doen aan de wedstrijd geef je IsGeschiedenis toestemming om je (email)adres met de verstrekker van de prijs te delen, zodat de prijs of prijzen verzonden kunnen worden.