kerstens lijst

Win het boek Kerstens Lijst

Deze actie loopt tot 14 april 2022

Iedereen kent Oskar Schindler, maar weinig mensen kennen Felix Kersten. En dat terwijl hij tijdens de Tweede Wereldoorlog het lot van meer dan honderdduizend mensen wist te bepalen – en daarmee vaak hun leven redde. De Duits-Finse arts en masseur, woonachtig in Nederland, bleek de enige te zijn die nazikopstuk Heinrich Himmler van zijn vreselijke buikpijn af kon helpen. Hij weigerde betaald te worden, en vroeg in plaats daarvan om gunsten: bijvoorbeeld de vrijlatingen van joden en verzetsstrijders.

Gebaseerd op grondige research in tal van archieven reconstrueert historicus François Kersaudy het verhaal van deze buitengewone en onbekende oorlogsheld, met behulp van archiefstukken, dagboekfragmenten en bekentenissen. Het resultaat is een allesomvattende biografie waarin een genuanceerd beeld ontstaat van de man die bepalende keuzes maakte in oorlogstijd.

IsGeschiedenis mag tien exemplaren van deze boeken verloten! Vul het winactieformulier en wie weet staat dit boek over deze bijzondere man binnenkort bij jou in de kast.

Doe mee

Het gaat om een verloting, een foto of antwoord is niet nodig. Bekijk de actievoorwaarden onderaan. Door mee te doen, ga je akkoord met de actievoorwaarden.

Voorwaarden

  • Deze actie loopt tot 14 april 2022
  • Vul op het formulier in dat je meedoet aan de winactie Three Minutes – A lengthening.
  • Alleen goed ingevulde formulieren dingen mee. Het gaat om een verloting, een foto of antwoord is niet nodig.
  • Winnaars ontvangen bericht
  • Maximaal één inzending per persoon
  • Over de uitslag kan niet worden gecorrespondeerd
  • Inzendingen mogen onder naamsvermelding worden gebruikt door IsGeschiedenis en de partner die de prijs verstrekt voor uitingen op sociale media en de website.
  • Door mee te doen aan de wedstrijd geef je IsGeschiedenis toestemming om je (email)adres met de verstrekker van de prijs te delen, zodat de prijs of prijzen verzonden kunnen worden.