amalia van solms museum prinsenhof delft

Win kaarten voor de tentoonstelling Amalia. Ambitie met Allure

Meedoen kan tot 30 november 2022

In Amalia. Ambitie met Allure treedt Amalia van Solms (1602-1675) uit de schaduw van haar man en plaatst Museum Prinsenhof Delft haar voor het eerst in de schijnwerpers. 

In de tentoonstelling wordt de rol en politieke invloed van Amalia duidelijk zichtbaar, zo ook de unieke positie die zij als vrouw destijds met verve vervulde. Centraal staan de dynastieke en politieke strategie die Amalia uitstippelde, de beeldcultuur die ze hiervoor inzette en het ontstaan van de Oranjezaal. 

Diverse unieke en persoonlijke objecten vertellen Amalia’s levensverhaal, vanaf haar aankomst in de Republiek tot haar begrafenis in 1675 in de Nieuwe Kerk in Delft. Waan je in haar leven en ontdek het onbekende verhaal van een van invloedrijkste vrouwen van de 17de eeuw: een staatsvrouw met allure!

IsGeschiedenis mag van Museum Prinsenhof Delft vijf keer twee kaarten weggeven! 

Hoe maak je kans?

Vul het winactieformulier in en geef daarbij antwoord op de volgende vraag: wie was de man van Amalia van Solms? Onder de goede inzendingen verloten we vijf sets van twee toegangskaarten tot de tentoonstelling. 
Het goede antwoord vind je op de site van Museum Prinsenhof Delft, en op IsGeschiedenis. 

Doe mee

Voorwaarden:

  • Deze actie loopt tot 30 november 2022
  • Vul op het formulier in dat je meedoet aan de winactie Amalia van Solms
  • Alleen goed ingevulde formulieren dingen mee. De kaarten worden verloot onder de inzenders die de vraag goed beantwoorden. 
  • Winnaars ontvangen bericht
  • Maximaal één inzending per persoon
  • Over de uitslag kan niet worden gecorrespondeerd
  • Inzendingen mogen onder naamsvermelding worden gebruikt door IsGeschiedenis en de partner die de prijs verstrekt voor uitingen op sociale media en de website.
  • Door mee te doen aan de wedstrijd geef je IsGeschiedenis toestemming om je (email)adres met de verstrekker van de prijs te delen, zodat de prijs of prijzen verzonden kunnen worden.