winactie festival oude muziek

Win kaarten voor het Festival Oude Muziek!

Deze winactie is verlopen

Op 30 augustus speelt de Nederlandse Bachvereniging in de Grote Zaal van TivoliVredenburg in Utrecht. Op het programma staan werken van Graun, Telemann en natuurlijk Johann Sebastian Bach. Bijzonder is dat Bach deze partituur waarschijnlijk zelf nog uitvoerde in Leipzig.

Met deze uitvoering wil de Bachvereniging alternatieve passiemuziek voor het voetlicht brengen. Dat doet de vereniging met de pasticcio-passie Wer ist der, so von Edom kömmt: een topstuk rond Grauns Ein Lämmlein geht und trägt die Schuld, dat ook werk van Johann Sebastian Bach en Telemann bevat.

Na het concert is er nog een nabespreking met Shunske Sato, artistiek leider van de Bachvereniging.

IsGeschiedenis mag van het Festival Oude Muziek tien keer twee kaarten voor deze uitvoering van de Bachvereniging weggeven.

Wat moet je doen?

IsGeschiedenis verloot tien sets van twee kaarten. Vul het winactieformulier in en maak kans!

Zie voor de voorwaarden onderaan deze pagina

Doe Mee

Het concert vindt plaats in het kader van het Festival Oude Muziek, het grootste festival voor Oude Muziek ter wereld. Eind augustus is Utrecht tien dagen lang het centrum van de internationale Oude Muziek.

In 2022 is het thema Galanterie. Daarmee verkent het festival vooral de muziek van de Rococo, de stroming die in de achttiende eeuw volgde op de barok. Na al het theatrale van de barok, kwam nu de focus op de mens en diens emoties te liggen. De stijl kwam op in Frankrijk, maar raakte in de mode aan vrijwel alle grote Europese oven. Niet in de laatste plaats het hof van Frederik II (de Grote) van Pruisen. Daar werd Graun, van wie de Bachvereniging werken op 30 augustus werken speelt, kapelmeester van de hofkapel.

Kijk hier voor meer informatie over het Festival Oude Muziek. 

Voorwaarden:

  • Deze actie loopt tot 25 augustus 2022
  • Vul op het formulier in dat je meedoet aan de winactie Festival Oude muziek
  • Alleen goed ingevulde formulieren dingen mee. Het gaat om een verloting, een foto of antwoord is niet nodig.
  • Winnaars ontvangen bericht
  • Maximaal één inzending per persoon
  • Over de uitslag kan niet worden gecorrespondeerd
  • Inzendingen mogen onder naamsvermelding worden gebruikt door IsGeschiedenis en de partner die de prijs verstrekt voor uitingen op sociale media en de website.
  • Door mee te doen aan de wedstrijd geef je IsGeschiedenis toestemming om je (email)adres met de verstrekker van de prijs te delen, zodat de prijs of prijzen verzonden kunnen worden.