Three Minutes – A lengthening

Win kaarten voor Three Minutes - A Lengthening

Deze actie loopt tot 4 april 2022

In 1938 schoot David Kurtz een filmpje van de Joodse wijk in het Poolse stadje Nasielsk. Hij was ooit in de stad geboren, maar emigreerde met zijn ouders naar de VS. In 1938 keerde hij als toerist terug naar zijn geboortegrond en schoot daar als herinnering een filmpje. De beelden, voornamelijk in kleur zijn de enige bewegende beelden van de Joodse inwoners van Nasielsk dat bekend is. Bijna iedereen van hen is tijdens de Holocaust vermoord.  

De beelden bieden een unieke kijk op het dagelijks leven dat niet meer is en zolang we kijken, leeft de geschiedenis even. Wat vertellen de beelden over hen? Welke verhalen zitten in de filmrollen verborgen?

In Three Minutes – A lengthening zijn die beelden zo aan elkaar gemonteerd dat de film een uur duurt. Daarbij vertelt schrijver Glenn Kurtz, kleinzoon van David Kurtz, de cameraman, meer over het filmmateriaal. Ook de stem van Maurice Chandler, die als jongen op de beelden te zien is, haalt herinneringen op.

Op 7 april 2022 verschijnt Three Minutes - A Lengthening in de Nederlandse bioscoop. IsGeschiedenis mag in een bijzondere samenwerking met de Joodse Gemeente Amsterdam kaarten verloten voor deze unieke film.

DOE MEE 

Het gaat om een verloting, een foto of antwoord is niet nodig. Bekijk de actievoorwaarden onderaan. Door mee te doen, ga je akkoord met de actievoorwaarden.

Three Minutes – A lengthening

Voorwaarden

  • Deze actie loopt tot 4 april 2022
  • Vul op het formulier in dat je meedoet aan de winactie Three Minutes – A lengthening.
  • Alleen goed ingevulde formulieren dingen mee. Het gaat om een verloting, een foto of antwoord is niet nodig.
  • Winnaars ontvangen bericht
  • Maximaal één inzending per persoon
  • Over de uitslag kan niet worden gecorrespondeerd
  • Inzendingen mogen onder naamsvermelding worden gebruikt door IsGeschiedenis en de partner die de prijs verstrekt voor uitingen op sociale media en de website.
  • Door mee te doen aan de wedstrijd geef je IsGeschiedenis toestemming om je (email)adres met de verstrekker van de prijs te delen, zodat de prijs of prijzen verzonden kunnen worden.