Zilver: Meesterstukken van Delftse zilversmeden 1590-1800

Zilver: Meesterstukken van Delftse zilversmeden 1590-1800

Deze winactie is verlopen

Delfts zilver behoorde aan het begin van de 17de eeuw tot de top van de Lage Landen. Voor het eerst in 50 jaar presenteert Museum Prinsenhof Delft een overzicht van het mooiste wat op dat gebied in Delft is gemaakt.

In totaal zijn 80 topstukken uit de bloeiperiode van de Delftse zilversmeedkunst te zien: pronkstukken als nautilusbekers, drinkschalen en speciale tafelstukken uit de 17de eeuw, maar ook spektakelstukken voor de thee- en tafelceremonie en kostbare toiletserviezen uit de 18de eeuw.

Hoogtepunten uit de vooraanstaande eigen zilvercollectie worden aangevuld met bijzondere bruiklenen uit binnen- en buitenland. Laat u onderdompelen in een uniek spektakel van zilver, ontdek waarom de zilverkunst in de 17de eeuw vaak hoger stond aangeschreven dan de schilderkunst en hoe zilver generaties al jarenlang met elkaar verbindt.

Benieuwd naar deze tentoonstelling? Isgeschiedenis geeft 3 x 2 kaarten weg! 

Wat moet je doen?
Vul voor 16 augustus 2020 het winactieformulier in onder vermelding van 'het Prinsenhof'. 

Doe mee!

Algemene voorwaarden
De winactie loopt tot 16 augustus 2020. De winnaars ontvangen bericht. Over de uitslag wordt niet gecorrespondeerd. Inzendingen mogen  worden gebruikt in berichtgeving Geschiedenis Magazine, en op sociale media. Inschrijving voor de IsGeschiedenis nieuwsbrief is verplicht voor deelname.