Geen afbeelding beschikbaar

1 juli jarig: Estée Lauder

Met haar slimme marketing skills maakt Estée Lauder haar eigen cosmeticabedrijf tot een wereldwijd succes. Ze is de eerste die met het idee komt om cosmetica aan de deur te verkopen en staat bekend om het weggeven van monsters en cadeautjes aan haar klanten. Estée Lauder werd geboren op 1 juli 1906 in New York.


Estée Lauder werd geboren als Josephine Esther Mentzer en groeide op binnen een joods-Amerikaanse familie. Al op jonge leeftijd ontwikkelde ze een interesse voor cosmetica. Haar oom, die chemicus was, leerde haar hoe ze zelf crémes moest maken. Deze verkocht ze als ‘jars of hope’ in de lokale kapersalons. In 1930 trouwde Lauder met Joseph Lauter, een zakenman in de kledingindustrie. Na een korte echtscheiding negen jaar later hertrouwde het stel in 1942 omdat ze spijt kregen. Esther veranderde haar meisjesnaam daarna in ‘Lauder’. Het echtpaar kreeg twee zoons. In de tussentijd werkte Lauder aan de oprichting van een eigen cosmeticabedrijf.


In 1946 was het zover en was Lauders eigen cosmeticabedrijf Estée Lauder een feit. Haar eerste product was een gezichtscrème naar het recept van haar oom. Het eerste jaar waren Lauder en haar man de enige werknemers in het bedrijf en verkochten ze slechts enkele producten. Het jaar daarop brak Estéé Lauder door, toen het warenhuis ‘Saks Fifth Avenue’ producten inkocht ter waarde van 800 dollar. Lauders producten raakten in rap tempo uitverkocht. Ze was de eerste die een gratis geschenk bij aankop weggaf.



Leestip



Neelie Kroes (ebook)Neelie Kroes (ebook)


€ 13.99



 




 


In 1953 bracht Lauder Youth Dew op de markt, een badolie die tevens gebruikt kon worden als parfum. Het product werd enorm populair, en het bedrijf groeide. Al snel verschenen er ook vestigingen in het buitenland en bracht het bedrijf ook een mannenlijn op de markt. In 1968 lanceerde Lauder Clinique, het eerste ongeparfumeerde cosmeticamerk waarvan de producten door dermatologen op allergische reacties waren getest. Lauder kon zich in die periode tot een van de rijkste vrouwen ter wereld rekenen. Ze werd uitgenodigd voor tal van chique feestjes en onderhield vriendschappen met Koninklijke personen als Wallis Simpson en actrice Grace Kelly.


Begin jaren ’70 trok Lauder zich geleidelijk terug uit haar bedrijf om het werk aan anderen over te laten. Estée Lauder overleed op 24 april 2004 in New York aan een hartaanval. Ze is 97 jaar oud geworden.

Bronnen

 

- Biography.com, 'Estée Lauder biography'.

- Britannica.com, 'Estée Lauder'.

 

Afbeelding

- Wikimedia Commons, ‘Estée Lauder in kleding (...)’.

 

Leestip

/*-->*/

/*-->*/

/*-->*/

/*-->*/

/*-->*/

/*-->*/

/*-->*/

/*-->*/

/*-->*/

/*-->*/

/*-->*/

/*-->*/

/*-->*/

/*-->*/

/*-->*/

/*-->*/

/*-->*/

/*-->*/

Neelie Kroes (ebook)
Neelie Kroes (ebook)

€ 13.99

 

 

Landen: 

Personen: 

Vergeten D-Day: Italië, 1943

Lees het komende nummer van Geschiedenis Magazine. Neem vóór donderdag 4 april 23:59 u. een abonnement.

cover GM3

Het extra dikke nummer van Geschiedenis Magazine verschijnt omstreeks 18 april. Neem vóór donderdag 4 april 23:59 u. een abonnement om dit nummer zonder verzendkosten te ontvangen. 

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief. 

Covers OA

Iedere maand meeslepende en prachtig geïllusteerde verhalen over de geschiedenis van Amsterdam.

De wieg van de Zijderoute

Lees het komende nummer van Geschiedenis Magazine. Neem vóór donderdag 4 april 23:59 u. een abonnement.

Saga vikingen

Lees het komende nummer van Geschiedenis Magazine. Neem vóór donderdag 4 april 23:59 u. een abonnement.