Geen afbeelding beschikbaar

1001 Biografieën: Zwingli, Tasman & Van Assisi

Even geleden deed de redactie van IsGeschiedenis een oproep tot het schrijven van biografieën over bijzondere, historische personages. Inmiddels zijn de eerste artikelen van dit project gepubliceerd op de website. Hier alvast een voorproefje van de biografieën van een heilige, een ontdekkingsreiziger en een reformator: 

Franciscus van Assisi

Geboren in luxe als Giovanni in Assisi. Twee jaar na zijn overlijden heilig verklaard als Franciscus, de ‘armoedzaaier’ die met dieren praatte. Op 4 oktober is het Werelddierendag: dit is ook de gedenkdag van deze heilige. Als kind droomde hij ervan om roem te verkrijgen als ridder. Uiteindelijk stond hij al zijn aardse bezittingen af om in armoede te leven naar de wil van God. De man die bekend staat als de oprichter van de Franciscanenorde: Franciscus van Assisi. Lees zijn biografie hier!

Abel Tasman

Hij was een Nederlandse ontdekkingsreiziger in dienst van de Vereenigde Oost-Indische Compagnie. Tussen 1633 en 1652 heeft hij tijdens zijn ontdekkingsreizen onder andere Tasmanië, Nieuw-Zeeland, enkele kleinere eilanden en delen van de Australische kust ontdekt en in kaart gebracht. Lees zijn biografie hier!

Ulrich Zwingli

Hij wordt wel  “de derde man van de Reformatie” genoemd, maar eigenlijk had hij een plaats tussen Luther en Calvijn. Hij is de vader van het Zwitsers protestantisme. Zijn leer is niet uitgegroeid tot een gereformeerde kerk, waardoor hij minder bekend is dan Calvijn. Zwingli zette zich met wapens en woorden af tegen de - in zijn ogen - corrupte katholieke kerk. Lees zijn biografie hier!

Zelf meeschrijven?

Als je nu denkt: 'Ik zou ook graag meeschrijven met dit bijzondere project', lees dan hier hoe je deel kan nemen.

Partners: 

Lees het eerste jaar Geschiedenis Magazine extra voordelig én kies een welkomstcadeau!

Covers OA

Iedere maand meeslepende en prachtig geïllusteerde verhalen over de geschiedenis van Amsterdam.

Nieuw-Guinea, 1942: de bloedige strijd om de Kokoda-trail

Lees het komende nummer van Geschiedenis Magazine. Neem vóór donderdag 16 mei 23:59 u. een abonnement.

IJsbeerverhalen uit het Behouden Huys - Nova Zembla, 16de eeuw

Lees het komende nummer van Geschiedenis Magazine. Neem vóór donderdag 16 mei 23:59 u. een abonnement.

Jan van Schaffelaar

Lees het komende nummer van Geschiedenis Magazine. Neem vóór donderdag 16 mei 23:59 u. een abonnement.

Geschiedenis Magazine 4

Het komende nummer van Geschiedenis Magazine verschijnt omstreeks 30 mei. Neem vóór donderdag 16 mei 23:59 u. een abonnement om dit nummer zonder verzendkosten te ontvangen.