Geen afbeelding beschikbaar

2 juli jarig: René Lacoste

René Lacoste is een Franse tenniskampioen en zakenman. Hij wint in zijn tenniscarrière 10 grote toernooien voordat hij in 1929 na zijn kampioenschap op het Franse Open stopt. Lacoste wordt daarna bekend als modeontwerper bij het merk dat zijn naam draagt. Hij introduceert daarnaast verschillende innovaties op sportgebied, zoals het metalen tennisracket. René Lacoste werd geboren op 2 juli 1904 te Parijs.


Lacoste was al 15 jaar toen hij begon met tennissen. Hij maakte in 1919 tijdens een bezoek aan Londen met zijn vader kennis met de sport. Van zijn vader, een industrieel ondernemer, kreeg René 5 jaar de tijd om te trainen en kampioen te worden. De jonge Lacoste, die eigenlijk aan een technische opleiding zou beginnen, wist echter al binnen 3 jaar zijn doel te bereiken.


In november 1921 won hij zijn eerste toernooi in Frankrijk. Lacoste speelde met een vernieuwende stijl, die hem de bijnaam ‘de krokodil’ opleverde. Lacoste speelde vanaf de baseline en liet zijn tegenstanders door een afwisselende manier van slaan heen en weer rennen. Zijn grootste successen kwamen vanaf 1925 toen hij het Franse Open en Wimbledon won.  Tot en met 1929 domineerde Lacoste het tennis en won hij nog tweemaal de Franse Open en het US Open en nog één keer Wimbledon. Ook namens Frankrijk boekte hij succes. Hij was betrokken bij de reeks van 6 zeges van Frankrijk in de Davis Cup, een toernooi voor landenteams. De eerste drie won hij als speler, de laatste als coach van het nationale team.Leestips-BoekRoger Federer Roger Federer


€ 19.90 
 


Al tijdens zijn tennisloopbaan droeg Lacoste een geborduurde krokodil op zijn jasjes, die hij voor aanvang van een wedstrijd droeg. In 1933 begon hij met André Gillier, eigenaar van Frankrijks grootste kledingproducent, de kledinglijn ‘La Chemise Lacoste’. Het bedrijf maakte tennispolo’s met de krokodil als logo en is daarmee nog altijd een belangrijk modebedrijf. Behalve kleding is Lacoste ook uitvinder van andere sportproducten. Zo ontwierp hij de machine die automatisch tennisballen afschoot, het metalen tennisracket en een golfclub van een nieuw en beter materiaal. In de laatste jaren van zijn leven vocht hij tegen prostaatkanker en stierf op 14 oktober 1996 in St.Jean-de-Luz.

Bronnen

-        Biography, René Lacoste (1-7-2013)

-        Britannica, René Lacoste (1-7-2013)

-        Lacoste, René Lacoste (1-7-2013)

-        NY Times, René Lacoste Dies at (…) (1-7-2013)

 

Afbeelding

-        Wikimedia Commons, René Lacoste 1922 (1-7-2013)

 

Leestips-Boek

/*-->*/

/*-->*/

/*-->*/

/*-->*/

/*-->*/

/*-->*/

/*-->*/

/*-->*/

/*-->*/

Roger Federer
Roger Federer

€ 19.90

 

Landen: 

Personen: 

Varkens voor de rechter

Lees het aankomende nummer van Geschiedenis Magazine. Neem vóór donderdag 1 juni 23:59 u. een abonnement.

de goudschat van Hoogwoud

Lees het aankomende nummer van Geschiedenis Magazine. Neem vóór donderdag 1 juni 23:59 u. een abonnement.

De Kelten

Lees het aankomende nummer van Geschiedenis Magazine. Neem vóór donderdag 1 juni 23:59 u. een abonnement.

Het Beleg van Haarlem

Lees het aankomende nummer van Geschiedenis Magazine. Neem vóór donderdag 1 juni 23:59 u. een abonnement.

wereldwonder artemistempel Efeze

Lees het aankomende nummer van Geschiedenis Magazine. Neem vóór donderdag 1 april 23:59 u. een abonnement.

De Kelten Galaten Galliërs

Lees het aankomende nummer van Geschiedenis Magazine. Neem vóór donderdag 1 juni 23:59 u. een abonnement.