3-daagse reis Ardennen

In en om de Ardennen komen veel verhalen over de Tweede Wereldoorlog samen. Zo vinden we ten zuiden van de Ardennen in Frankrijk de Maginotlinie en net over de grens met Duitsland de Westwall. Uiteraard zijn de Ardennen zelf bekend vanwege de Slag om de Ardennen tijdens de winter van 1944. Tijdens een driedaagse reis bezoekt reisorganisatie Historizon dit zeer interessante gebied en laten deze verschillende verhalen samenkomen.

Tijdens de 3-daagse reis bezoek je plaatsen als Malmedy, Bastogne en Ettelbrück waar je veel informatie tegenkomt over de Slag om de Ardennen van 1944. In Frankrijk vinden we de herinneringen aan de Franse Maginotlinie met een bezoek aan Grand Ouvrage Hackenberg.

Aan de Duitse zijde vinden we de Duitse tegenhanger van deze linie, de Westwall. In Irrel is hier nog een museum van te vinden. Tot slot bezoeken we Hürtgenwald waar de Amerikanen in najaar 1944 tevergeefs probeerden de Duitse linie te doorbreken.

Kortom een boeiende reis waarbij u in een paar dagen veel informatie krijgt. De reis staat onder de inhoudelijke begeleiding van dhr. Pieter Hoogenraad, een kenner van deze streek en dit verhaal.

Datum: 30 mei t/m 1 juni

Meer informatie en inschrijvingsformulier 

<h3>Historische reizen</h3>
<p><a href="http://www.historizon.nl/"><img class="alignleft wp-image-52057" alt="Historizon" src="http://www.isgeschiedenis.nl/wp-content/uploads/2013/05/Historizon-150x1... width="105" height="105" /></a></p>
<p>Geschiedenis is niet stoffig, maar zuurstof voor de geest! Historizon biedt u de kans om eens flink in te ademen en het verleden te ervaren op een prettige, ontspannen wijze. Ons aanbod omvat excursies en korte reizen over historische thema’s. Op onze website vindt u het volledige overzicht en gedetailleerde informatie. Het is toch onmisbaar om iets van uw eigen geschiedenis te weten? <a href="http://www.historizon.nl/" target="_blank">Meer informatie </a></p>

Partners: 

IJsbeerverhalen uit het Behouden Huys - Nova Zembla, 16de eeuw

Lees het komende nummer van Geschiedenis Magazine. Neem vóór donderdag 16 mei 23:59 u. een abonnement.

Ga mee op ontdekkingstocht naar archeologische vindplaatsen in binnen- en buitenland!

Het ‘sterrenkamp’ in Bergen-Belsen

Lees het aankomende nummer van Geschiedenis Magazine. Neem vóór donderdag 16 mei 23:59 u. een abonnement.

Olympias, moeder van Alexander de Grote

Lees het komende nummer van Geschiedenis Magazine. Neem vóór donderdag 16 mei 23:59 u. een abonnement.

Geschiedenis Magazine 4

Het komende nummer van Geschiedenis Magazine verschijnt omstreeks 30 mei. Neem vóór donderdag 16 mei 23:59 u. een abonnement om dit nummer zonder verzendkosten te ontvangen. 

Jan van Schaffelaar

Lees het komende nummer van Geschiedenis Magazine. Neem vóór donderdag 16 mei 23:59 u. een abonnement.