Geen afbeelding beschikbaar

Angst voor opkomst Sovjet Unie

De Republikeinse presidentskandidate Michele Bachmann was een ‘beetje’ dom. Ze zei tijdens een radiointerview dat veel Amerikanen de opkomst van de Sovjet-Unie vrezen, aldus media gisteren. Maar de Sovjet Unie bestaat al twintig jaar niet meer.  

'Er is angst dat de Verenigde Staten in een onstuitbaar verval zijn geraakt. Mensen zien de opkomst van China, India en de Sovjet-Unie doorzetten', aldus Bachmann. Ze was blijkbaar even vergeten dat de Sovjet Unie al twintig jaar niet meer bestaat. De Sovjet-Unie werd opgericht in 1922 na de Russische Revolutie en het ineenstorten van het Russische Keizerrijk. Na onder andere economische malaise en onrust onder de verschillende bevolkingsgroepen werd zij in 1991 ontbonden en werden alle 15 republieken waaruit zij bestond onafhankelijke staten. (Klik hier om te lezen over de val van de Sovjet Unie)

Bachmann heeft vaker moeite met historische feiten. Eerder deze week feliciteerde de Tea Party-politica Elvis Presley publiekelijk met zijn verjaardag op zijn sterfdag. Op een andere verkiezingsbijeenkomst in New Hampshire noemde zij die staat ten onrechte de bakermat van de Amerikaanse Onafhankelijkheidsoorlog. Ze bedoelde The battle of Lexington and Concord (1775), die in Massachusetts werd uitgevochten.

Rubrieken: 

Landen: 

Tijdperken: 

fietsplaatje

Lees het komende nummer van Geschiedenis Magazine. Neem vóór donderdag 27 juni 23:59 u. een abonnement.

Ga mee op ontdekkingstocht naar archeologische vindplaatsen in binnen- en buitenland!

druide

Lees het komende nummer van Geschiedenis Magazine. Neem vóór donderdag 27 juni 23:59 u. een abonnement.

Nixon

Lees het aankomende nummer van Geschiedenis Magazine. Neem vóór donderdag 27 juni 23:59 u. een abonnement.

olympische spelen vrouwen

Lees het komende nummer van Geschiedenis Magazine. Neem vóór donderdag 27 juni 23:59 u. een abonnement.

GM4 nu in de winkel

Het vierde nummer van 2024 is verschenen. Koop dit nummer bij een kiosk of boekhandel bij jou in de buurt