Bijzondere expositie Noordelijk Scheepvaartmuseum tijdens WinterWelVaart

Het Noordelijk Scheepvaartmuseum is gevestigd in de twee mooiste middeleeuwse gebouwen van Groningen: het Canterhuis en het Gotisch huis. Het museum laat de geschiedenis zien van de Noord-Nederlandse scheepvaart en de bewoningsgeschiedenis van de middeleeuwse panden. Bezoek ook de wisselende kunst- en geschiedenistentoonstellingen en de spectaculaire virtuele film “Groningen in 1470”.

Hoe was vroeger het leven aan boord? Hoe werden schepen gebouwd? Hoe zag de Groningen er in de Middeleeuwen uit? Op deze en andere vragen krijgt u een antwoord in ons museum. Om te weten hoe Groningen er in de Middeleeuwen uitzag, kunt u de bijzondere virtuele reconstructie van middeleeuws Groningen bekijken, “Groningen in 1470”. Special voor kinderen van alle leeftijden zijn er verschillende bijzondere activiteiten te doen zoals speurtochten, leuke workshops en games. Voor zowel volwassenen als kinderen is het museum dus een prachtige belevenis!

Evenement WinterWelVaart

Tijdens Winterwelvaart kunt u weer een prachtige en bijzondere expositie bezoeken in ons museum: “Dit is mijn Stad. Groninger stadsgezichten”. Ervaar de schoonheid van het Groningen van toen en nu in deze mooie tentoonstelling. Naast de originele 18e en 19e eeuwse kunstwerken uit het bekende Album van Oud-Groningen van A.T. Schuitema Meijer, die voor het eerst te zien zijn voor het publiek, toont de expositie ook de unieke visie op Groningen van hedendaagse Groninger kunstenaars Annemiek Vos, Rob Elzinga en Marcel Duran.

Bijzondere expositie Noordelijk Scheepvaartmuseum tijdens WinterWelVaart. Foto door Stephan Keereweer

Wilt u weten hoe goed u uw Stad kent? Bezoek dan tijdens Winterwelvaart onze bijzondere expositie, die nog tot 26 januari 2014 loopt en ontdek Groningen door de eeuwen heen! Verder organiseert het museum weer erg leuke kinderactiviteiten. Dit jaar moet er een verjaardagsfeest voor Benthe worden georganiseerd: uitnodigingen versturen, taart regelen, cadeautjes kopen en de boel versieren, kortom een heleboel werk! Willen uw kinderen Jibbe misschien helpen om ervoor te zorgen dat Benthe een knalfuif krijgt?

Kinderactiviteiten WinterWelVaart 2013

Tijdens Winterwelvaart organiseert het Noordelijk Scheepvaartmuseum als medeorganisator van het evenement weer erg leuke kinderactiviteiten op zaterdag 21 en zondag 22 december. Dit jaar moet er een groots verjaardagsfeest voor Benthe worden georganiseerd: uitnodigingen versturen, taart regelen, cadeautjes kopen, de boel versieren, kortom een heleboel werk. Jibbe heeft dus hulp nodig om er voor te zorgen dat Benthe een knalfuif krijgt! Help jij hem mee om Benthe te verrassen met een spetterend verjaardagsfeestje? De activiteiten zijn geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar.

<h3>Meer informatie</h3>
<p><strong>Adres:</strong> Brugstraat 24, 9711 HZ Groningen, tel. 050-3122202<br /><strong>Website: </strong><a title="Noordelijk Scheepvaartmuseum" href="http://www.noordelijkscheepvaartmuseum.nl" target="_blank">www.noordelijkscheepvaartmuseum.nl</a><br /><strong>Facebook: </strong>facebook.com/noordelijk.scheepvaartmuseum<br /><strong>Twitter:</strong> @NSMGroningen<br /><strong>YouTube:</strong> www.youtube.com/user/nsmgroningen <br /><strong>Linkedin:</strong> http://www.linkedin.com/company/noordelijk-scheepvaartmuseum</p>

Rubrieken: 

Landen: 

Tijdperken: 

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief. 

Lees het komende nummer van Geschiedenis Magazine. Neem vóór donderdag 22 februari 23:59 u. een abonnement.

Het eerste nummer van 2024 is verschenen. Koop dit nummer bij een kiosk of boekhandel bij jou in de buurt

Lees het komende nummer van Geschiedenis Magazine. Neem vóór donderdag 22 februari 23:59 u. een abonnement.

Lees het aankomende nummer van Geschiedenis Magazine. Neem vóór donderdag 22 februari 23:59 u. een abonnement.

Ga mee op ontdekkingstocht naar archeologische vindplaatsen in binnen- en buitenland!